MonPlaneta
Els catalans continuen compromesos amb el reciclatge de vidre
El premi final consisteix en una dotació econòmica per a un projecte amb retorn social per al municipi | CEDIDA

!--akiadsense-->

D’ençà que va començar l’estat d’alarma, la gestió dels residus s’ha mantingut amb normalitat, considerada una activitat essencial i sense que es paralitzés cap de les seves activitats. Ecovidrio, juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya i els ajuntaments, s’ha assegurat que els envasos que els ciutadans dipositen als contenidors es reciclessin al 100%, coordinant rutes de recollida dels 38.100 contenidors del nostre país garantint la seguretat dels treballadors. A més, també continuen obertes les tres plantes de tractament i reciclatge d’envasos de vidre i quatre plantes de residus urbans que els seleccionen automàticament i tres fàbriques més d’envasos de vidre, garantint que tot continua funcionant com sempre.

Gràcies a aquest esforç i al bon comportament dels ciutadans, Catalunya ha experimentat un creiement acumulat del 8% en la recollida de vidre durant el primer trimestre de 2020. No obstant això, els propers mesos s’esperen descensos en els totals acumulats a causa del tancament de bars i restaurants i la frenada el turisme, entre d’altres, ja que l’hosteleria i la restauració són l’origen del 52% dels residus de vidre. Ecovidrio, però, preveu que la taxa de reciclatge continuï en els nivells “excel·lents” dels darrers anys a tot l’Estat, on més de 7 de cada 10 envasos de vidre es reciclen. L’estat d’alarma, a més, no ha afectat els hàbits de reciclatge dels ciutadans. La crisi del coronavirus, a més, ha augmentat un 9,6% el consum d’envasos de vidre a les llars.

|

!--akiadsense-->

Les administracions públiques i Ecovidrio continuaran treballant en campanyes de conscienciació ciutadana, reforç dels contenidors i suport a l’hosteleria per aconseguir elevar la taxa de reciclatge de vidre fins al 85% a tot l’Estat el 2025, quinze punts per damunt de les exigències europees. És per això que Ecovidrio vol continuar promovent el reciclatge durant el confinament amb iniciatives com el web “Es tiempo de reciclarse”, amb entreteniment familiar sobre medi ambient i reciclatge per a tota la família, o la campanya “Hoy reciclo yo por todos” que vol ajudar els ciutadans que tenen problemes per sortir de casa a que els veïns els donin un cop de mà. A més, l’entitat s’ha unit als aplaudiments a les vuit del vespre amb una campanya que també vol agraïr el seu sacrifici a les persones que treballen a les cadenes de reciclatge.

Les dades de Catalunya indiquen que 2019 es va acabar amb un augment del 6,5% del a recollida selectiva al contenidor verd, el cinquè de l’Estat amb uns 22,5Kg/habitant. Girona se situa en el tercer lloc pel que fa a províncies mentre que Barcelona és en sisè lloc. En un moment on la transició cap a l’economia circular i la lluita contra l’emergència climàtica és més important que mai, els envasos de vidre són un element fonamental, també per evitar emissions de gasos d’efecte hivernacle i l’explotació dels recursos del planeta. En aquest sentit, el 2019 el reciclatge de vidre a Catalunya va evitar l’emissió de 100.292 tones de CO2, equivalents als emesos per 49.300 cotxes. També van evitar l’extracció de 207.501 tones de matèries primeres i van estalviar 123.498Mwh d’energia, suficients per alimentar tots els hospitals del país durant gairebé dos mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa