Capella: “Catalunya té un ecosistema òptim per respondre al repte de la mobilitat autònoma i sostenible”

La consellera de Justícia, en substitució del vicepresident del Govern, ha participat avui en la presentació del projecte “Mobility Lab” de Cellnex Telecom al Circuit Parcmotor de Castellolí

Ester Capella

La consellera Ester Capella | Departament d’Economia i Hisenda

La consellera de Justícia, Ester Capella, en substitució del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha assistit aquest matí a la presentació del projecte Mobility Lab, desenvolupat per Cellnex Telecom, a les instal·lacions del Circuit Parcmotor de Castellolí de Barcelona. Es tracta d’un espai de proves pioner i innovador amb la infraestructura i la tecnologia necessàries perquè els usuaris i els clients puguin desenvolupar nous productes i serveis en el camp de la mobilitat intel·ligent i la connectivitat de vehicles. “Aquest projecte posa de manifest que Catalunya compta amb un ecosistema òptim per donar resposta al repte de la mobilitat autònoma i sostenible, i que és un àmbit en el qual som capaços d’innovar i generar coneixement”, ha dit la consellera durant l’acte de presentació.

L’objectiu d’aquest nou projecte és que tots els agents vinculats a l’automoció i noves tecnologies puguin provar i desenvolupar en aquest circuit noves i innovadores solucions tecnològiques i serveis de futur vinculats a la connectivitat (IOT, 5G i sobre vehicle autònom) especialment dissenyats per a entorns no urbans i semi rurals. “El parc representa el primer pas de Catalunya per donar resposta a la mobilitat autònoma i connectada, una realitat que ja existeix a casa nostra”, assegura Capella. Segons ha explicat la consellera, el circuit és un lloc en el que es podrà innovar i generar coneixement en l’àmbit de la mobilitat amb la col·laboració de tots els agents dels sector, d’empreses com Nissan i Seat, i des d’una situació geostratègica privilegiada amb la ciutat de Barcelona i infraestructures com l’aeroport, el Circuit de Catalunya i IDIADA.

Nou comentari