MonPlaneta
El Cap de Creus, escollit per a un projecte europeu d’adaptació al canvi climàtic
El cap de Creus |

El Parc Natural de Cap de Creus és una de les set àrees marines escollides a Europa per a aplicar estratègies d’adaptació al canvi climàtic en el marc del projecte europeu INTERREG MPA Engage. Es tracta d’un projecte liderat per l’Institut de Ciències del Mar amb l’objectiu de desenvolupar plans d’acció a la Mediterrània, que permetin millorar l’adaptació als impactes del canvi climàtic i reforçar les àrees marines protegides com a eina clau per tal de prevenir la pèrdua de biodiversitat i mantenir el bon estat dels ecosistemes.

Els dies 14 i 15 de gener, representants dels països socis del projecte s’han reunit a Barcelona per a donar el tret de sortida al projecte, que s’allargarà fins al juny de 2022, amb un pressupost de 3,05 milions d’euros, dels quals el 85% són aportats pel fons FEDER InterregMed. El projecte pretén la implicació de la comunitat científica i dels actors locals de sectors com la pesca tradicional i el turisme (activitats de busseig recreatives). Treballarà aprofitant eines de ciència ciutadana, per tal d’implementar l’ús i el monitoreig d’indicadors de biodiversitat i canvi climàtic, aplicant les metodologies proposades i testades en d’altres àrees marines protegides.

Foto de família dels participants en el projecte | Departament de Territori i Sostenibilitat

Aquesta implicació contribuirà al coneixement del medi marí i dels impactes del canvi climàtic sobre la biodiversitat marina, amb l’objectiu d’implementar estratègies resilients de reducció de la vulnerabilitat i l’edició de materials de difusió i sensibilització. A més del parc natural, també es faran mesures de monitoreig, ciència ciutadana i el Pla d’adaptació al canvi climàtic a l’espai Natura 2000 Litoral del Baix Empordà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa