MonPlaneta
El canvi climàtic és la principal preocupació dels ciutadans

Coincidint amb la setmana clau a la Cimera del Clima de Bonn, la COP23, Greenpeace ha fet pública una enquesta elaborada per l’institut Ipsos que revela que per a la ciutadania, el canvi climàtic ja és la principal preocupació mediambiental, seguida de la contaminació del mar i rius i la contaminació ambiental. L’enquesta independent s’ha realitzat online amb un univers de 2.506 persones.

Així, el canvi climàtic va estar seleccionat pel 55,8% dels participants, la contaminació del mar i dels rius pel 51,9% i la contaminació ambiental per un 51,7%, fet que demostra que els impactes del canvi climàtic ja calen fortament en la societat. D’altra banda, el 70% de les persones enquestades asseguren estar convençudes que el canvi climàtic és el responsable de les sequeres o els grans incendis forestals a l’Estat espanyol.

Causes del canvi climàtic

Les tres principals causes del canvi climàtic, segons els resultats de l’enquesta, serien les emissions industrials (73’5%), la desforestació (65’1%) i la combustió de combustribles fòssils (64’6%). Les emissions del transport queda en quart lloc (42’5%).

I respecte a la pregunta sobre les energies que generen el canvi climàtic, s’hi associa la crema de petroli en el 81,7% dels casos, de carbó un 71,5% i de gas natural un 55,3%, el que revela que la ciutadania és conscient que la crema de combustibles fòssils és perjudicial per a la salut i el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa