MonPlaneta
La campanya de vacunació contra la Covid-19 començarà a mitjans de gener
El ministre de Sanitat, Salvador Illa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que la campanya de vacunació contra el covid-19 començarà a “mitjans de gener”. Sanitat espera que l’Agència Europea del Medicament aprovi la vacuna de Pfizer –que ja ha estat aprovada a altres països- el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener. La campanya es durà a terme per fases i Illa ha apuntat que les dosis “no arribaran totes el 4 o 5 de gener”, però ha promès que “hi haurà vacunes per tothom” i fins i tot “en sobraran” per enviar a altres països, perquè a l’Estat li pertoquen 140 milions de vacunes per immunitzar 80 milions de persones.

Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica
Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica | ACN

Illa ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu on ha recordat que l’Estat segueix l’estratègia de vacunació europea i per tant està a expenses de l’aprovació definitiva de les vacunes per part de l’Agència Europea del Medicament. En aquest sentit ha explicat que com a molt el 29 de desembre l’Agència Europea del Medicament té previst reunir-se per emetre opinió sobre la vacuna de Pfizer, que ja ha estat autoritzada per alguns països, i el 12 de gener sobre la vacuna de Moderna. En aquestes dues reunions les dues vacunes “molt probablement rebran l’autorització” per poder ser distribuïdes. En total Europa ha compromès la compra de 1.400 milions de dosis a set companyies, i a l’Estat arribaran 140 milions de dosis per immunitzar 80 milions de ciutadans. “Hi haurà vacunes per a tothom” i fins i tot “sobraran”, ha afirmat el ministre, que ha alertat també que les dosis “no arribaran totes el 4 o 5 de gener”, sinó per fases. Illa ha insistit en el caràcter “progressiu” de l’estratègia de vacunació a l’Estat, que comença pel personal sanitari i els col·lectius més vulnerables al virus.

Vacuna contra la Covid-19
Vacuna contra la Covid-19 | ACN

En una entrevista a Público, Illa també apunta que creu que l’Estat pot assolir la immunitat de ramat a finals de l’estiu del 2021. Segons el ministre aleshores prop del 70% de la població ja haurà rebut la vacuna. Amb tot, el Ministeri adverteix que no serà el final de la pandèmia, que no tindrà lloc fins al 2022 quan un alt percentatge de la població mundial hagi rebut la vacuna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa