MonPlaneta
20.000 papereres per no embossar el vàter
Papereres de la campanya Stop tovalloletes humides

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Llençar tovalloletes humides al vàter genera importants problemes primer pel medi ambient, però també a les depuradores i al funcionament operatiu d’Aigües de Barcelona. De fet el 46% de les emergències registrades per la companyia durant l’any 2015 tenien a veure amb aquestes tovallolletes.

L’any 2014 es van llençar al vàter dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona més de 4’4 milions de quilos d’escombraries, prop d’1’4 Kg per habitant. A més a més, 8 de cada 10 serveis de neteja de canonades es donen per embussos provocats per les tovalloletes humides. A les comunitats de veïns, aquestes reparacions costen un mínim de 300 euros.

És per això que des d’Aigües de Barcelona han presentat aquest dimarts la segona fase de la campanya “Stop tovalloletes: el vàter no és una paperera”. Ha estat a Santa Coloma de Gramenet amb la presència de l’alcaldessa del municipi, Núria Parlón, i Ignasi Escudero, director general de la companyia d’aigües.

La iniciativa pretén anar més enllà de la conscienciació ciutadana i vol obtenir resultats mesurables en termes de reducció de les avaries que provoca llençar aquests papers a la xarxa de sanejament.

La campanya es farà als municipis en els quals la seva aigua residuals va a la depuradora del Besòs: Santa Coloma de Gramenet, Badalona i els districtes de Sant Andreu i Sant Martí de Barcelona i inclourà accions de sensibilització ciutadana en llocs com el Mercat de Sagarra, així com a comerços, bars i restaurants, on es repartirà informació i material de la campanya, i es distribuiran 20.000 papereres per col·local als lavabos de casa.

Aquí trobareu al detalls els llocs i accions on es desenvoluparà la campanya.

Aquesta segona fase arriba després de l’èxit de l’inici de campanya que es va fer l’any passat a Sant Boi, Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i Castelldefels. Una iniciativa que va permetre reduir prop d’un 2’5% el nombre de residus abocats a la depuradora. D’aquesta manera es va passar de 265 tones de residus procedents del pretractament, en els primers 9 mesos de 2016 a 243 tones els primers 9 mesos de 2017.

Les tovallolletes un greu problema mediambiental

Estan fetes de fibres molt resistens, tot i que a l’envàs s’indiqui que són biodegradables. Tarden molt més en desfer-se que el paper higiència i s’enganxen amb altres residus que tampoc s’haurien de llençar al vàter com burilles de cigarret, tampons, bastonets de cotó o compreses i provoquen avaries importants a les instal·lacions de sanejament com les depuradores.

La campanya ‘Stop tovalloletes’ vol contribuir a un canvi d’hàbits beneficiós pel medi ambient i conscienciar dels problemes que provoquen en les xarxes de sanejament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa