MonPlaneta
La campanya forestal finalitza amb un 75% menys d’incendis a l’entorn del Parc de Collserola
Parc Natural de Collserola

!--akiadsense-->

Bombers de Barcelona va iniciar a finals del mes de maig la campanya d’estiu al Parc de Collserola. Aquesta campanya, que ha estat activa fins el 17 de setembre, suposa l’adaptació dels dispositius del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) per fer front als mesos d’estiu i poder donar una resposta ràpida i eficient davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit.

El dispositiu que desplega el Cos de Bombers de la ciutat estableix tres zones de cobertura a la Serra de Collserola: Parc de Vallvidrera, Parc de la Vall d’Hebron i Parc de Sant Andreu. En base a aquestes tres zones s’organitzen recorreguts preventius diaris a l’entorn forestal durant la Campanya. En període de pre-campanya, també hi participen el Parc de Llevant i el Parc de l’Eixample, amb reconeixements de la zona per si cal la seva intervenció en el moment de Campanya. El tancament de la campanya forestal suposa la desactivació del Parc de Bombers de Vallvidrera.

Durant la campanya d’aquest any s’han produït 8 incendis a l’entorn del Parc de Collserola que pertany al terme municipal de Barcelona, un 75% menys d’incendis que l’any passat, i la superfície afectada ha estat de 0,51 hectàrees, 98% menys que l’any 2016, gràcies a la climatologia molt moderada que hem gaudit en aquesta Campanya. Cap dels incendis ha tingut afectació de massa arbrada, afectant només superfície de matoll.

Els valors de superfície cremada ens mostren el millor resultat dels últims anys, on s’ha cremat en tot l’estiu i a tot Collserola l’equivalent en superfície de matoll a mig camp de futbol, sense que hagi afectació de massa arbrada.

Nou comentari

Comparteix