MonPlaneta
Calvet vol tenir solucions “abans de l’estiu vinent” per compatibilitzar els usos de l’aigua del Siurana-Riudecanyes
Reunió inaugural de la Taula del Siurana-Riudecanyes
Reunió inaugural de la Taula del Siurana-Riudecanyes | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presidit aquest dimecres a la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes, creada per cercar acords orientats a la gestió més sostenible dels recursos de la conca. Segons ha detallat Calvet, en finalitzar la Taula, “constituirem diversos grups de treball que s’aniran reunint periòdicament per poder disposar de totes les dades, tant de captació com d’usos de l’aigua, del sistema Siurana-Riudecanyes i que hi pugui haver un debat”.

La Taula la integren representats de la Generalitat –del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Delegació del Govern a Tarragona i de l’Agència Catalana de l’Aigua–, de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, dels consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, dels Ajuntaments de Reus, Riudoms i Porrera, dels regants, de sindicats agraris, d’entitats ambientals i de la comunitat científica. Està previst que tots ells, a partir d’ara, es reuneixin mensualment en sessions de treball per assolir els objectius marcats. Les sessions partiran de l’anàlisi de la informació tècnica sobre la realitat hídrica de la conca i es proposaran les alternatives més adients per a millorar la gestió dels recursos.

El conseller s’ha mostrat confiat que “abans de l’estiu de l’any vinent hi pugui haver solucions que facin compatibles els diferents usos de l’aigua d’acord amb els postulats de la Directiva marc de l’aigua, que defineix l’equilibri ambiental de qualsevol conca hidrogràfica”. Per tant, ha explicat, “serà a partir de la feina de la taula, de l’anàlisi i del debat, que arribarem a tenir solucions concretes que, esperem que siguin del major consens possible i que determinaran les actuacions a realitzar”.

La Taula del Siurana-Riudecanyes respon al compromís del Govern amb les noves polítiques de l’aigua que tenen en consideració la sostenibilitat ambiental, social i econòmica de la seva gestió i, també, la integració de nous models de governança més democràtics i participatius. En definitiva, vol ser un espai de diàleg obert i compartit, amb representants dels diferents usos de l’aigua, per a l’anàlisi, el debat i la resolució de les problemàtiques que afecten aquesta conca. Es buscarà, en tot moment, compatibilitzar els usos consumptius de l’aigua en aquest àmbit i els usos ambientals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa