MonPlaneta
Calvet: “Valls integrarà els torrents a la ciutat amb un ambiciós projecte”
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, i Albert Batet, alcalde de Valls | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, es van reunir aquest divendres per analitzar les diverses actuacions previstes en el cicle de l’aigua que beneficiaran la capital de l’Alt Camp. En l’actual cicle de planificació vigent (2016-21), l’Agència Catalana de l’Aigua té prevista la millora del sistema de sanejament i de la depuradora de Valls, amb l’eliminació de les aigües blanques, amb una inversió prevista de 2,2 milions d’euros. El primer pas serà la signatura del conveni entre l’ACA i l’Ajuntament per articular la redacció del projecte constructiu que ha de definir les millores que s’han de dur a terme en aquest sistema de sanejament. L’ACA aportarà el finançament necessari, quantificat en 126.000 euros, i el consistori durà a terme la redacció del projecte.

Durant la visita a Valls, el conseller ha volgut destacar la importància de la millora del clavegueram, tot explicant que “la xarxa de sanejament discorre per les lleres dels torrents, un fet impropi del segle XXI” i que, per tant, “traurem aquest clavegueram de les lleres, el que ens permetrà millorar el sistema i desmuntar la depuradora del Fornàs, que genera molèsties als veïns”. Calvet també ha posat de relleu la futura integració dels torrents en l’entramat urbà, explicant que “fa anys formaven part de la vida de la ciutat, però van quedar obsolets i ara volem recuperar l’espai i convertir-lo en una via verda”.

Aprofitant aquestes millores en el sistema de sanejament de Valls, des de l’Ajuntament es vol desenvolupar un projecte que permeti recuperar ambientalment i socialment els cursos fluvials que creuen el nucli urbà. El conseller Calvet ha emfatitzat que “la bona coordinació entre administracions, en aquest cas, la Generalitat i l’Ajuntament, ens permetrà obtenir un doble benefici: millorar la depuradora per optimitzar el seu funcionament i adequar-la a les necessitats de sanejament futures i, al mateix temps, implementar actuacions que integrin els cursos fluvials a la ciutat i que aquests formin part de l’ADN dels habitants de Valls”. En aquest sentit, a banda dels treballs ja previstos a la planificació hidrològica vigent, el conseller Calvet ha explicat a l’alcalde l’existència de les línies d’ajuts en matèria de manteniment i conservació de lleres i les consistents en adequar trams fluvials davant del risc d’inundacions, que poden ajudar al desenvolupament d’aquest projecte amb un alt interès ambiental per al municipi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francesc a febrer 23, 2019 | 19:18
    Francesc febrer 23, 2019 | 19:18
    Aixó es fer bona política tangible per tothom . Cal fer-ho notar per no donar més importancia a temas populistas negatius que només volen fer la guitza a una Catalunya en positiu . Els de fora poca cosa poden aportar, si no es predicar el" status quo" expoliador anticatalanista.
  2. Icona del comentari de: Emprenyat a febrer 24, 2019 | 08:24
    Emprenyat febrer 24, 2019 | 08:24
    I que què hem de fer amb el poble que, tot solet es va enderrocant. És una vergonya immensa que ningú assumeix. . La ciutat de Valls és especialista en fer volar coloms i res més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa