MonPlaneta
Calvet: “L’obertura de dades meteorològiques suposa un motor econòmic per al país”
Calvet Dia Meteorològic Mundial
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant l’acte de celebració del Dia Meteorològic Mundial | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presidit aquest divendres al Palau de Pedralbes de Barcelona l’acte de celebració del Dia Meteorològic Mundial. Calvet ha posat en valor les oportunitats que genera l’obertura de dades meteorològiques a la ciutadania i empreses. En aquest sentit, ha assegurat que “volem ajudar a crear oportunitats de negoci per a noves empreses, generar riquesa, i ocupació”, perquè les dades obertes suposen un “motor econòmic per al país”. El conseller ha insistit que “el compromís del Govern amb la transparència és absolut, com ho és amb la lluita contra el canvi climàtic”, i ha defensat que “l’accés fàcil a dades meteorològiques de qualitat i verificades pot aportar un salt qualitatiu a la informació, i no serà l’últim”.

El passat mes de desembre el Govern va aprovar l’Estratègia de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya i l’adhesió a la Carta Internacional de Dades Obertes, amb l’objectiu de gestionar i donar visibilitat de forma integral a totes les dades de la Generalitat per fomentar la transparència i la reutilització social de la informació pública. Durant l’acte, el director del Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat que properament estaran disponibles més de 300 milions de dades d’estacions meteorològiques automàtiques, i que es preveu que a curt termini se n’obrin d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa