MonPlaneta
Calvet: “La indústria del Camp de Tarragona ha estat pionera en la reutilització de l’aigua”
  • CA
Calvet, amb l’alcaldessa de Tortosa i nova presidenta del CAT, Meritxell Roigé, durant la visita a les instal·lacions del consorci, aquest matí. | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que l’estructura industrial del camp de Tarragona “ha estat pionera a tot el país en temes de reutilització d’aigua i volem estendre aquest model a altres llocs del territori, com pot ser a l’àrea metropolitana de Barcelona a través del transvassament del Ter i del Llobregat”. “Aquesta política de reutilització de l’aigua és positiva perquè és economia circular, és estar d’acord amb directives europees i fer del nostre país un país més sostenible”, ha reblat. Calvet ha fet aquestes declaracions a Tortosa, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i l’ha presentat com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor, precisament, el fet que el CAT, que aquest 2019 farà 30 anys de la seva creació “i que és una estructura essencial per a la demarcació de Tarragona”, torni a tenir una presidència de les Terres de l’Ebre ara amb Roigé. “Com a Govern aquest fet és important”, ha recalcat. I aquesta presidència des del territori “ens ha de portar a una estructura de governença del CAT més vinculada a l’actiu del riu”, ha valorat. Calvet ha exposat que actualment el 85% de les necessitats d’aigua de la demarcació de Tarragona, tant pel que fa a usos residencials com industrials, estan servides pel transvassament del CAT.

El conseller també s’ha referit a la inquietud que s’ha generat al territori per la implantació d’abocador de residus a Riba-roja, un projecte de l’any 2008 “que ha seguit amb normalitat totes les tramitacions burocràtiques i administratives que necessita un projecte d’aquestes característiques, és a dir, tant ambientals com urbanístiques i els convenis entre l’empresa promotora i l’Ajuntament. S’ha fet amb informacions públiques que no han tingut al·legacions de pes però quan el projecte s’ha trobat en la fase d’implantació, en fase de llicència municipal, ara sembla que s’ha aixecat l’alarma al territori i nosaltres ens hem determinat a fer una reunió entre les autoritats locals de la Ribera d’Ebre i Riba-roja, l’autoritat ambiental, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, i l’empresa promotora”, ha explicat.

“El projecte ha passat totes les informacions públiques amb total transparència però ara s’ha creat una alarma i nosaltres estem obligats a atendre aquesta inquietud del territori. Ens reunirem al llarg del mes de gener per veure si cal un replantejament o una reformulació o una actualització del projecte”, ha explicat Calvet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eco. a gener 03, 2019 | 22:26
    Eco. gener 03, 2019 | 22:26
    Per que era més rendible econòmicament. El medi ambient no compta mai per a les empreses, sigui quin sigui el sector, per que nomès cerquen el rendiment en diners dels recursos al seu abast.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa