MonPlaneta
Calvet continua les reunions per acordar un full de ruta contra l’emergència climàtica
  • CA
Reunió amb el sector de l’habitatge, la construcció, les infraestructures i l’urbanisme | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i de la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha prosseguit aquesta setmana les reunions preparatòries de la cimera catalana davant l’emergència climàtica, prevista per al proper 17 de gener. Unes trobades que van començar la setmana passada amb representants del món local i de les patronals i sindicats i que van continuar ahir i avui amb representants de ports i aeroports i dels sectors de l’habitatge, la construcció, les infraestructures i l’urbanisme. Les reunions prosseguiran dilluns vinent.

La cimera vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó de tots els agents implicats, i és una de les mesures que va aprovar l’executiu el passat mes de setembre per fer front a aquesta emergència. Fins a mitjans de desembre, s’estan celebrant un seguit de reunions preparatòries amb diferents sectors d’on ha de sorgir el document de compromisos que es presentarà a la cimera. El Govern de la Generalitat entén que, més enllà de les accions concretes, la clau és modificar els mecanismes de presa de decisions, tant a l’escala pública, com de les organitzacions econòmiques, com de les persones i les famílies. És per això que s’ha compromès a dur a terme aquest canvi en l’àmbit de la Generalitat i encoratja la societat i el món econòmic a fer el mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa