MonPlaneta
Calvet admet “endarreriment” en parcs eòlics i fotovoltaics
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, vol impulsar les energies renovables com a part de la terna fonamental de la seva “agenda verda”, al mateix nivell que la mobilitat sostenible o l’economia circular. Per fer-ho, però, ha admès que cal saber el punt aturat on es troba Catalunya en aquests moments. “Cal regular els parcs fotovoltaics i eòlics, però anem endarrerits i no hi ha prou ritme d’implantació”, ha confessat en una conferència pronunciada aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu.

Calvet ha explicat la “dificultat territorial que es troba el Govern per acollir aquest tipus d’inversió”. La nova estratègia de Territori passarà per planificar que la xarxa eòlica o fotovoltaica sigui “més distribuïda”. La idea que té més força ara per ara és que siguin implantacions comarcals. Com a part de la negociació amb el territori, el conseller proposa que en els llocs on es consideri que l’impacte visual dels molins de vent atura la inversió es donarà l’opció d’aixecar una planta fotovoltaica.

De tota manera, per a Territori, cal també valorar alhora de projectar parcs eòlics que no a tot arreu bufa el vent en la qualitat i quantitat necessària. Per tant, l’opció suplent serà la fotovoltaica. En tot cas, davant “l’angúnia legítima” que al territori poden produir aquestes inversions o el “neguit” per la concentració en una zona de molins o plantes, l’estratègia també passa per “millorar l’autoconsum”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa