MonPlaneta
CaixaBank impulsa la sensibilització mediambiental amb la publicació de “Lola i la tortuga’’
  • CA

CaixaBank presenta el seu nou llibre educatiu, “Lola i la tortuga”. Després de l’èxit de la primera publicació, “La bici de la Lola”, de què es van distribuir més de 40.000 exemplars físics i més de 5.000 digitals, l’entitat financera ha editat una nova història per a nens centrada en la sostenibilitat, un dels eixos estratègics de l’entitat. En aquesta nova aventura, la Lola i els seus companys de classe han anat d’excursió a la platja i, mentre juguen a la sorra, troben una tortuga que gairebé no es pot moure. Quan descobreixen que els plàstics dels oceans són els culpables de que molts animals marins emmalalteixin, la colla es mobilitza per protegir l’entorn i el medi ambient. El conte il·lustrat narra una història perquè els més petits reflexionin sobre la necessitat d’actuar de manera responsable i respectuosa amb el medi ambient al mateix temps que incorpora activitats, jocs i reflexions globals per conscienciar sobre el consum sostenible.

CaixaBank ha realitzat una primera edició de 9.000 exemplars físics dirigida als fills dels seus empleats i clients per aprofundir en les activitats desenvolupades per l’entitat, com els tallers d’acompanyament a la lectura. El llibre també podrà descarregar-se digitalment, i de manera gratuïta, des del nou portal global de cultura financera de l’entitat, anomenat CaixaBank Life. Fruit d’un acord amb l’ONCE, per primera vegada aquest conte s’ha editat en format audiollibre per a persones amb discapacitat visual. L’obra està disponible a través del Servei Bibliogràfic de l’ONCE, a la disposició dels nens i nenes afiliats a l’Organització. A iniciativa d’aquest servei que presta l’ONCE s’adapten cada any títols nous dirigits al públic infantil. Actualment, el Servei Bibliogràfic disposa de 3.518 obres en format braille i de 1.929 en format sonor (audiollibre) dirigits a aquests joves lectors.

Portada del llibre
Portada del llibre “La Lola i la tortuga” | CaixaBank

Compromesos amb l’educació financera i la sostenibilitat

La publicació forma part del Pla de Cultura Financera de l’entitat, que se centra en ajudar a prendre decisions més conscients i millors en termes financers. CaixaBank està compromesa històricament amb l’impuls de l’educació financera. Com a part del model de banca socialment responsable, es centra en la millora constant de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest model li ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d’informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d’ajudar a la presa de decisions responsables sobre l’economia personal i familiar. Per això, l’entitat compta amb un hub, situat dins del portal global de cultura financera CaixaBank Life, on s’agrupen tots els continguts desenvolupats en matèria de cultura financera per acostar conceptes bàsics d’economia a tots els públics, tant els aportats en les jornades presencials desenvolupades des de la seva creació fins al dia d’avui, així com les virtuals, que són les que s’estan duent a terme en l’actualitat fruit de la pandèmia.

Lideratge a través d’aliances i iniciatives per a la sostenibilitat del planeta

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsible, recull cinc importants principis d’actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i al desenvolupament social. CaixaBank està compromès amb el respecte a la sostenibilitat més enllà de les seves obligacions legals i té la gestió mediambiental integrada en la seva activitat de negoci. Per tot això, l’entitat financera està adherida als Principis de l’Equador i, a més, en el seu marc de gestió del risc, té en compte l’impacte ambiental. Així mateix, l’entitat financera està compromesa amb el compliment dels Acords de París. Concretament, CaixaBank treballa per minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat i, per a això, compta amb un Pla de Gestió Mediambiental específic que inclou, entre altres, mesures d’eficiència energètica i de reducció de consums i d’extensió del compromís a la cadena de valor.

El cercle d'inversió responsable de VidaCaixa | Caixabank
El cercle d’inversió responsable de VidaCaixa | Caixabank

En el 2019, l’entitat va fer pública una Declaració sobre el Canvi Climàtic, una proposta amb 5 línies d’actuació que inclou compromisos relacionats amb la descarbonització: finançar les solucions al canvi climàtic; gestionar els riscos derivats del canvi climàtic; minimitzar i compensar la petjada de carboni; col·laborar amb altres organitzacions per a l’avanç conjunt; i informar dels progressos de manera transparent. Així mateix, el Consell d’Administració de CaixaBank va aprovar també el 2019 una Política de Gestió de Risc Mediambiental en la qual s’estableixen exclusions per a sectors amb potencials impactes negatius en el medi ambient. CaixaBank té en marxa una política activa de control d’emissions, que ha aconseguit reduir-les en un 80% des del 2009. Contracta energia elèctrica provinent íntegrament de fonts renovables i compensa el 100% de totes les seves emissions calculades, incloses les emissions indirectes.

L’entitat també s’ha sumat al Compromís Col·lectiu per a l’Acció Climàtica de Nacions Unides, una declaració que es crea en el marc dels Principis de Banca Responsable perquè el sector financer mobilitzi els seus productes, serveis i relacions per facilitar la transició econòmica cap a un model sostenible. El compromís pretén alinear les carteres d’entitats financeres de tot el món per finançar una economia baixa en carboni, amb l’objectiu que l’escalfament global es mantingui per sota de 1,5 graus centígrads. El banc va ser la primera organització espanyola inclosa en la llista RE100, una iniciativa que pretén incrementar la demanda i el subministrament d’energies netes. Així mateix, forma part del Grup Espanyol del Creixement Verd, que advoca pel creixement econòmic lligat a una economia baixa en carboni.

Un dels edificis de CaixaBank a l'avinguda Diagonal de Barcelona
Un dels edificis de CaixaBank a l’avinguda Diagonal de Barcelona

Per al finançament de projectes amb impacte positiu, CaixaBank disposa de diverses línies específiques de finançament per a projectes sostenibles. L’entitat va mobilitzar l’any 2020 més de 12.000 milions d’euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d’euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ESG, especialment les de tipus mediambiental, com la reducció d’emissions o l’eficiència energètica. A més, CaixaBank ha participat a l’emissió de 13 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.500 milions d’euros. A tancament del 2020, CaixaBank s’ha posicionat com el 5è banc a europeu i 9è a mundial en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv. Fins el març del 2021, CaixaBank ha emès sis bons en suport dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i és el banc europeu amb el major volum d’emissions de crèdit ASG en euros: tres bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa