MonPlaneta
El Bus Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac transporta nou-cents usuaris des d’octubre
xx
El bus que arriba fins Sant Llorenç del Munt i l’Obac | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

!--akiadsense-->

Prop d’un miler de viatgers han utilitzat el transport públic per anar fins al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac des de l’inici del servei, el passat 12 d’octubre, fins al darrer cap de setmana del mes de gener. Concretament han estat 881 els viatgers que han fet ús de la línia del Bus Parc que enllaça tots els caps de setmana i festius l’estació d’autobusos de Terrassa i el Coll d’Estenalles i Mura. La mitjana diària d’utilització al llarg dels 36 dies de servei ha estat de 25 viatgers, una xifra que queda lluny dels dies de més utilització, en que s’ha superat la seixantena d’usuaris. Durant aquests tres mesos de funcionament, els dies de més afluència han estat els diumenges 11 de novembre i 9 de desembre, amb 61 usuaris. La resta de dies, els de menys afluència, amb una mitjana de 10 usuaris, ha estat motivada bàsicament per condicions meteorològiques i voltants de Nadal.

El Bus Parc de Sant Llorenç està en servei tots els caps de setmana i festius amb set expedicions diàries, entre les 8.30 h i les 18.50h, de Terrassa a Coll d’Estenalles, tres de les quals arriben fins a les poblacions del Mura i Talamanca, al costat bagenc del Parc. El recorregut s’inicia a l’estació d’autobusos de Terrassa amb quatre parades urbanes: Terrassa Rambla, Terrassa Nord (amb enllaç amb FCG i Renfe) Plaça de l’Aigua i Mossos d’Esquadra. Des d’aquí la línia fa aturades a Matadepera (Plaça Sant Jordi), les Pedritxes (Plaça Hoquei), la Barata, Alzina del Salari i Coll d’Estenalles, per seguir fins al pla de Mura, Mura i Talamanca. El preu del bitllet senzill per accedir al Parc Natural, amb viatge d’anada i tornada, és de 2,20 euros des de Terrassa / Matadepera fins a Coll d’Estenalles, i de 3,10 euros fins a Mura i Talamanca (menors de 12 anys, gratis). També hi ha Bitllet combinat tren-bus amb FGC des de Barcelona fins Terrassa i d’aquí fins al Parc, per 11,15 euros anada i tornada.

Sant Llorenç del Munt | FOTO: JM Ollé

!--akiadsense-->

La utilització del transport públic és una alternativa recomanable per a tots els visitants al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, inclòs dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ja que les places d’aparcament per a vehicles particulars a la zona de Coll d’Estenalles és de 150 places, a les que s’hi poden sumar les 53 places de l’aparcament de l’Alzina del Salari. D’acord amb el Pla de mobilitat del Parc, l’objectiu és reduir la demanada de places d’aparcament en punts de gran afluència de visitants com és el Coll d’Estenalles, i diversificar els visitants cap a altres punts del Parc Natural, especialment el vessant de la comarca del Bages, on hi ha els municipis de Mura i Talamanca.

L’accés amb transport públic fins a Coll d’Estenalles, on hi ha un punt d’informació i l’oficina del Parc Natural, permet iniciar diverses rutes per l’interior del Parc Natural, com l’itinerari fins al Montcau i la Mola, de dues hores de durada, on es pot visitar el monestir de Sant Llorenç, l’itinerari fins al poble de Mura, a través de la travessa senderista “Els 3 monts” que enllaça els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat. Amb transport públic també es pot arribar fins als pobles singulars i d’alt atractiu turístic com Mura, des d’on es poden fer diverses rutes, com la de les balmes, masies i molins, o Talamanca, des d’on també es poden fer diverses rutes a més de monuments singulars com el seu Castell, recentment adquirit per la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa