MonPlaneta
Buch: “No ens podem relaxar perquè les properes 24 hores poden ser difícils”
  • CA
El conseller de l’Interior, Miquel Buch | Govern

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest migdia una nova reunió del comitè tècnic del Pla d’Emergències INUNCAT en el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria. El conseller ha destacat que “encara tenim l’episodi actiu, no ens podem relaxar perquè les properes 24h poden ser difícils”. En aquest sentit, Buch ha demanat a la ciutadania, un cop més, que “continuïn seguint els consells dels serveis d’emergències i seguretat i estiguin atents i amatents a tots els avisos”. “No podem normalitzar la situació perquè ja faci 3 dies que dura”, ha insistit.

Davant una possible intensificació del temporal aquesta tarda-vespre, el conseller ha explicat que “tots els serveis d’emergències i seguretat continuen reforçats i el Govern en ple està actiu i treballant ens cadascun dels seus àmbits d’actuació”. El titular d’Interior ha reiterat el seu agraïment a tots els efectius que estan treballant durant aquest episodi “d’alta complexitat i excepcionalitat” i els ha transmès “confiança en la seva professionalitat”. Buch també ha posat en valor la feina dels mitjans de comunicació “per l’ajuda que ens esteu donant a l’hora de difondre els missatges de prevenció i alerta a la ciutadania”.

Els arbres, principals damnificats del temporal Glòria | Cristóbal

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es manté la previsió de l’arribada d’un nou front de precipitacions aquesta tarda i nit. Aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins al nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius a la zona de Girona. En general els cabals dels rius a la demarcació de Girona són molt elevats, però en aquests moments els cabals van a la baixa aprofitant la treva de les pluges d’aquest matí. Igualment, des de l’ACA es fa un especial seguiment dels rius Muga, Fluvià, Ter, Onyar, Besòs, Llobregat i Daró. A més, és especialment crítica la situació a la Tordera, on ja s’ha superat el llindar d’emergència i s’han hagut de fer evacuacions preventives. Aprofitant també la treva de les precipitacions, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que començarà a desembassar aigua del pantà de Susqueda per evitar arribar a la seva capacitat màxima i per poder captar més aigua, davant de l’arribada del segon episodi de pluges.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 14:00 hores, un total de 12.459 trucades (9.424 incidents) pel temporal. Per comarques, les trucades s’han fet des de: Barcelonès (3.548), Baix Llobregat (1.699), Maresme (1.427), Vallès Occidental (1.250), Vallès Oriental (993), Garraf (552), Selva (455), Tarragonès (278), Baix Ebre (265), Gironès (250). Per municipis, les trucades s’han fet des de: Barcelona (2.407), Badalona (525), Mataró (470), Castelldefels (434), L’Hospitalet de Llobregat (394), Sabadell (273), Terrassa (220), Sant Cugat del Vallès (208), Sitges (164) i El Prat de Llobregat (156) Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament, amb molta simultaneïtat, arreu de Catalunya pels problemes causats pel temporal. El nombre d’alertes no ha baixat durant el matí. Entre les 7h i les 14h, s’han registrat 822 avisos. Així, del que portem de temporal ja s’han superar els 6700 avisos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa