MonPlaneta
Borràs s’ofereix al món científic per treballar reptes futurs i aposta per desenvolupar la Llei de la Ciència
  • CA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha ofert la seu parlamentària a la comunitat científica perquè puguin treballar-hi els “reptes futurs” que puguin venir després de la pandèmia. La presidenta de la cambra s’ha reunit amb una desena de doctors i investigadors que estan centrats en la lluita contra la pandèmia en el marc de la ronda de contactes amb el sector sanitari. En una compareixença després de la trobada, Borràs els ha agraït tota la seva tasca contra la pandèmia, especialment la feina d’assessorament i acompanyament a les decisions polítiques. La presidenta de la cambra també veu “molt important” que es desenvolupi la Llei de la Ciència a Catalunya perquè “es doni carta de naturalesa a tota la realitat científica del país”. Segons creu, aquesta norma permetria a Catalunya ser “un país d’oportunitats de cara al futur i de prosperitat econòmica i social”. El Govern ja va aprovar la memòria preliminar de l’avantprojecte de la llei el 2019 però té pendent aprovar el text de l’avantprojecte al Consell Executiu a l’espera que el president de la Generalitat no estigui en funcions.

D’altra banda, la presidenta del Parlament també ha explicat que ha tractat amb els científics la necessitat de tenir una llei de mecenatge. Borràs ha apuntat que durant la pandèmia s’ha vist “l’esforç de la ciutadania per fer contribucions” i ha dit que cal poder-les “organitzar de manera estructural i correcta en temps de relativa bonança”. Borràs ha assegurat que han acordat amb els doctors i investigadors continuar treballar per poder donar “millors respostes” a la ciutadania i “anticipar-se” als reptes futurs. També ha lloat la “col·laboració interdisciplinar” en la lluita contra el coronavirus.

Borràs s’ha reunit amb Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic; Alex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virgili; Magda Campins, cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron; Bonaventura Clotet, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias; Robert Güerri, cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses i coordinador d’hospitalització covid-19 de l’Hospital del Mar; Oriol Mitjà, epidemiòleg identificador de solucions clíniques per a la pandèmia de covid-19 a l’Hospital Universitari Germans Trias; Antoni Plasencia, director general de l’Institut de Salut Global de Barcelona, i Sílvia De Sanjosé, presidenta del Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa