MonPlaneta
BonPreu Esclat, compromesos amb la sostenibilitat
  • CA

Aconseguir fer sostenibles tots els sectors de la nostra economia és un pas crucial per aconseguir un futur millor per a tots, equilibrant el creixement econòmic amb el benestar de les persones i, és clar, amb la protecció del medi ambient. En aquest sentit, BonPreu Esclat s’han compromès des de sempre amb el territori, la sostenibilitat i la millora de les nostres terra i natura. És per això que treballen per fer servir menys plàstics i reciclar la major quantitat possible dels que són imprescindibles, reduint la petjada de carboni de la seva activitat.

Així, per exemple, BonPreu Esclat treballa amb els seus proveïdors perquè als seus establiments hi hagi la menor quantitat de plàstics possibles, aconseguint, només l’any 2020, una reducció de 1.034 tones en el seu ús d’aquest material. Les seves seccions de productes frescos, a més, també n’utilitzen cada vegada menys. Per exemple, reduint la quantitat que fan servir a les safates de la peixateria, la carnisseria i la xarcuteria, estalvien 66 tones anuals, que se sumen a les 16 tones que s’han deixat d’emprar pels separadors dels embotits i els formatges, que han estat substituïts per uns altres fets de paper. Aquesta mateixa mesura, aplicada a la secció de fruita i verdures i canviant els separadors de plàstic per uns altres de cel·lulosa, també ha permès estalviar 26 tones de plàstic cada any. BonPreu Esclat no s’atura aquí, però, sinó que continua treballant en aquesta mateixa línia, buscant on s’està fent servir plàstic quan hi ha una opció més sostenible.

Xarcuteria d'un establiment BonPreu | BonPreu
Xarcuteria d’un establiment BonPreu | BonPreu

Els consumidors de BonPreu Esclat, pel fet d’anar-hi a comprar, també redueixen el seu ús de plàstics i la seva petjada ecològica, ja que la substitució de les bosses per unes altres que són 100% compostables ha aconseguit estalviar l’ús de 128 milions de bosses de plàstic cada any. A més, als seus establiments també ofereixen bosses reutilitzables, bosses de paper i capses de cartró que ajuden els ciutadans a evitar generar residus quan hi ha una alternativa neta.

Bosses compostables | BonPreu Esclat
Bosses compostables | BonPreu Esclat

A més, però, i tenint en compte que cada petit canvi pot ser important, continuen buscant noves mesures per reduir el seu ús de plàstics i també volen ajudar als seus consumidors, ensenyant-los petits gestos que es poden fer en la nostra vida diària que ajuden a que generem menys residus. Així, per exemple, han publicat una llista de consells per a un consum responsable i, també, una llista de trucs per reduir la nostra generació de residus que podem servir habitualment i aconseguir, així, ser una càrrega una mica menys feixuga per al planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa