MonPlaneta
El Bisbat de Lleida demana una reunió amb l’administració per desencallar la polèmica per les cigonyes
La xarxa de la pol·lèmica que pretén evitar que les cigonyes facin niu
La xarxa de la pol·lèmica que pretén evitar que les cigonyes facin niu | Bisbat de Lleida

!--akiadsense-->

La decisió de posar una estrucutra que impedís a les cigonyes fer niu a la Seu Nova de Lleida no ha sortit bé. Tres aus han quedat atrapades el que ha provocat la indignació de l’organització ecologista Ipcena que ja va criticar durament la decisió d’impedir la nidificació de les cigonyes.

El bisbat de Lleida va detectar que la coberta de la catedral s’havia deteriorat molt després d’acollir durant molts anys nius de cigonyes. És per això que es va posar en contacte amb els departaments de Territori i Sostenibilitat i també de Patrimoni per mirar de trobar una solució. I va ser el mateix departament de Territori que va proposar que de manera temporal la coberta de la Seu estigués protegida per unes xarxes que impedissin noves nidificacions. D’aquesta manera es permetia fer una rehabilització per fases de l’edifici. Això va ser dia 8 de febrer.

El secretari del capítol catedralici, Mossèn Víctor Espinosa, admet però que “la mesura no ha estat útil perquè les xarxes s’han trencat i algunes cigonyes han quedat atrapades”.

En declaracions a MónPlaneta, Espinosa assegurava però que no saben ben bé que poden fer, “Patrimoni ens exigeix que conservem l’edifici i Territori que protegim les aus, per tant creiem que ens hauríem de trobar de nou perquè estem en el mateix punt de partida, i no sabem quines opcions tenim”.

El secretari del capítol mostrava també el seu malestar perquè considera de cara a l’opinió pública “grups ecologistes han intentar fer-nos quedar com a detractors i fins i tot assasins de les aus i això no es correspon amb la realitat”.

Així doncs el bisbat ha sol·licitat noves trobades amb la Generalitat i també l’ajuntament de Lleida per garantir la necessària seguretat de les aus, de la ciutadania i també de l’edifici històric.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa