MonPlaneta
Bategen en homenatge als Pokémon uns bacteris relacionats amb els paràsits pulmonars

Un equip d’investigadors de la Universitat de Colònia (Alemanya) ha descobert uns bacteris que viuen a l’interior d’algunes amebes i que han estat batejades com a Pokemona en homenatge als Pokémon dels videojocs. Aquests bacteris, relacionats amb els que causen la legionel·la i que també és possible que causin malalties, han rebut aquest nom perquè han estat trobades a l’interior d’amebes esfèriques, com els Pokémon, que són capturats a l’interior de boles. En l’article que han publicat a la revista ‘Frontiers in Cellular and Infection Microbiology’, els científics expliquen com aquesta família de bacteris ha estat objecte d’estudi perquè moltes d’elles causen malalties pulmonars en humans i animals.

Les amebes viuen i es multipliquen com a paràsits a l’interior de les cèl·lules dels hostes, en aquest cas de les amebes, uns microorganismes que tenen diverses formes i que es mouen arrosegant-se fent servir pseudòpodes, unes projeccions que els fan de cames. El descobriment dels Pokemona s’ha fet gràcies a que els investigadors van triar un grup d’amebes poc estudiat, els Thecofilosea. Al seu interior, els científics van trobar-hi diverses espècies de Legionellales, entre les quals hi havia dos gèneres desconeguts fins ara i una espècie nova de la família de la legionel·la. Tot plegat indica que els organismes hostes són molts més dels què es pensava fins ara i, per tant, que moltes més amebes podrien ser vectors de malalties pulmonars perilloses.

Per continuar la investigació, els científics estan seqüenciant el genoma complet d’aquest bacteri per entendre millor quina relació hi ha entre totes les espècies d’aquesta extensa família i veure clarament com interactuen amb els hostes i també les rutes d’infecció, per protegir tant els humans com els animals. Un d’aquests nous gèneres ha estat, precisament, el que ha estat batejat com a Pokemona, en honor a la saga de videojocs que enguany compleix 25 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa