MonPlaneta
El Barça protegeix la seva ‘fauna’ en l’enderrocament del Miniestadi
  • CA

Les obres d’enderrocament del Miniestadi es troben en la seva quarta setmana d’execució i avancen segons el pla establert. I per fer-ho es tenen en compte tota una sèrie de mesures perquè l’impacte d’aquestes obres en l’entorn sigui el més baix possible.

Els treballs van començar el 7 d’octubre amb la fase de neteja de l’interior de l’edifici i la retirada de les més de 15.000 seients de què constava la instal·lació. Com que els seients són elements reutilitzables, 11.000 s’han donat a entitats que han mostrat interès per reciclar aquests elements; la majoria clubs esportius, com per exemple, el Centre d’Esports Manresa i el Real Club de Polo de Barcelona, entre d’altres; i consistoris municipals com l’Ajuntament de Vic i l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

La demolició -que ha començat pel Gol Sud, tocant a Tribuna, i avança progressivament pel lateral- s’està realitzant amb una gran pinça hidràulica que tritura i arrenca el formigó. Al mateix temps que la màquina mossega el formigó, es polvoritza aigua per evitar que la pols es pugui dispersar en l’aire. Es tracta d’un procés que, tot i l’espectacularitat, no està produint molèsties al veïnat.

El Club va escollir una demolició mecànica, en detriment d’altres sistemes com la voladura, perquè les dimensions del Miniestadi permeten aquest tipus de procediment més controlat i sostenible, que possibilita reciclar i reaprofitar més del 80% dels materials i minimitza les afectacions de l’entorn.

Un cop estigui tot l’edifici enderrocat els treballs continuaran amb la separació del formigó i l’acer. Posteriorment es procedirà al triturat del formigó per reutilitzar-lo en futures obres de l’Espai Barça per formar rampes, drenatges en els terrenys, subbases de carrers, etc. I a continuació es retiraran els fonaments del Miniestadi mitjançant uns treballs d’excavació.

Un altre dels aspectes que s’estan tenint en compte és la fauna i els animals que conviuen en aquest espai, com els ratpenats o la colònia de gats. Per als primers, es va col·locar un niu especial en el recinte que pot acollir fins a 400 animals i pel que fa a la colònia de gats, es va procedir al seu trasllat controlat a altres colònies dins de Catalunya.

Amb referència a l’arbrat, després d’un estudi i de converses amb el departament de Parcs i Jardins i Protecció del Verd, de l’Ajuntament de Barcelona, ​​es va acordar que durant els enderrocs es respectarien el 65% dels arbres existents. Part dels arbres afectats es quedaran en les mateixes posicions o es trasplantaran o resguardaran en vivers temporals per al seu posterior trasplantament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa