MonPlaneta
Atac d’ós prop de la població de Betlan
Una de les ovelles atacades
Una de les ovelles atacades | CONSELH ARAN

!--akiadsense-->

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han constatat dos atacs d’ós a ovelles que estaven pasturant en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan. El primer dels atacs es va produir la nit de dimecres a dijous, i el segon la nit de dijous a divendres. L’ós ha mort una ovella en el primer atac, i un marrà en el segon.

Sobta que aquests atacs hagin estat tant propers a la població. La finca on s’han produït, marca el límit del poble amb la resta de prats. Cal recordar que l’any passat es va visualitzar un exemplar d’ós en una finca que confronta amb el nucli urbà de Les.

Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l’hora de produir-se un atac.

Un dels animals atacats
Un dels animals atacats | CONSELH ARAN

!--akiadsense-->

Els agents de Medi ambient del Conselh Generau d’Aran han documentat l’existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. Els agents han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l’ós en el cas que torni en aquest mateix indret.

En aquests darrers anys els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions de l’Aran, s’han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l’estiu, en que la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d’alta muntanya

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Montanyes pero menys salvatges. a maig 04, 2018 | 17:36
  Montanyes pero menys salvatges. maig 04, 2018 | 17:36
  Magnífic negoci aquest de reintroduí el os, (no se qui collons el vol), fer-ho te uns costos massa als; despeses "xais" de alimentació, càmeres de control, agents rurals per controlan los!!. En fi esperem que no passi res mes greu.
 2. Icona del comentari de: Visca les collonades! a maig 04, 2018 | 20:26
  Visca les collonades! maig 04, 2018 | 20:26
  A qui se li va acudir portar óssos d'Eslovènia per reintroduir un animal que ens fa molta però que molta falta se li hauria de passar les factures del mal que fan les bestioletes. Per quan la reintroducció del diplodocus? Catalunya no pot viure sense ells!!!
 3. Icona del comentari de: Xani a maig 05, 2018 | 13:32
  Xani maig 05, 2018 | 13:32
  Sempre donant pel sac els humans als animals. Què voleu que us digui.... doncs tanques més segures pels ramats. I si malauradament els ossos ja els van fer desaparèixer doncs no jugueu a tornar a introduïirlos a la natura. Ja és massa tard. Ara a sobre també tornarà a "molestar" l'os i apa tornem' hi i matem-los un altre cop.... És que no deixeu a la natura en pau !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa