Atac d’ós prop de la població de Betlan

Els agents de Medi ambient del Conselh Generau d’Aran han documentat l’existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes

Una de les ovelles atacades

Una de les ovelles atacades | CONSELH ARAN

Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han constatat dos atacs d’ós a ovelles que estaven pasturant en una finca protegida amb pastor elèctric al poble de Betlan. El primer dels atacs es va produir la nit de dimecres a dijous, i el segon la nit de dijous a divendres. L’ós ha mort una ovella en el primer atac, i un marrà en el segon.

Sobta que aquests atacs hagin estat tant propers a la població. La finca on s’han produït, marca el límit del poble amb la resta de prats. Cal recordar que l’any passat es va visualitzar un exemplar d’ós en una finca que confronta amb el nucli urbà de Les.

Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l’hora de produir-se un atac.

Un dels animals atacats

Un dels animals atacats | CONSELH ARAN

Els agents de Medi ambient del Conselh Generau d’Aran han documentat l’existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. Els agents han instal·lat càmeres trampa per poder fotografiar l’ós en el cas que torni en aquest mateix indret.

En aquests darrers anys els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions de l’Aran, s’han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l’estiu, en que la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d’alta muntanya

Comentaris

  Montanyes pero menys salvatges. 4 de Maig de 2018 17:36
  Magnífic negoci aquest de reintroduí el os, (no se qui collons el vol), fer-ho te uns costos massa als; despeses "xais" de alimentació, càmeres de control, agents rurals per controlan los!!. En fi esperem que no passi res mes greu.
  Visca les collonades! 4 de Maig de 2018 20:26
  A qui se li va acudir portar óssos d'Eslovènia per reintroduir un animal que ens fa molta però que molta falta se li hauria de passar les factures del mal que fan les bestioletes. Per quan la reintroducció del diplodocus? Catalunya no pot viure sense ells!!!
  Xani 5 de Maig de 2018 13:32
  Sempre donant pel sac els humans als animals. Què voleu que us digui.... doncs tanques més segures pels ramats. I si malauradament els ossos ja els van fer desaparèixer doncs no jugueu a tornar a introduïirlos a la natura. Ja és massa tard. Ara a sobre també tornarà a "molestar" l'os i apa tornem' hi i matem-los un altre cop.... És que no deixeu a la natura en pau !!!

Nou comentari