MonPlaneta
Àsia, amb el coronavirus controlat, s’enfronta al perill dels viatgers infectats
Un passatger porta una màscara en una estació de tren de Hong Kong poc abans de ser tancada per l'arribada del coronavirus a la ciutat
Un passatger porta una màscara en una estació de tren de Hong Kong poc abans de ser tancada per l’arribada del coronavirus a la ciutat | ACN

!--akiadsense-->

Els països asiàtics que han aconseguit controlar la pandèmia del nou coronavirus s’enfronten, ara, a la possibilitat d’una segona onada d’infeccions importada pels viatgers que hi arriben provinents d’altres indrets del planeta. La Xina, Corea del Sud, Singapur o el Japó són alguns d’aquests països.

La Xina, de fet, on va començar la propagació del virus, va anunciar aquest dimecres que no s’havia detectat ni un sol cas domèstic nou per primera vegada des de l’inici de la pandèmia i, a més, que no quedava cap infectat a Wuhan, l’origen de la malaltia. En canvi, en va detectar 34 entre persones que feia poc que havien arribat, o tornat, al país. En el cas de Singapur, que aquest dimecres va identificar 47 afectats més, 33 eren importats, dels quals gairebé tots residents al país que tornaven de viatge. Pel que fa al Japó, que només va informar de tres casos nous, les zones més afectades, com Hokkaido, estan començant a relaxar les mesures de seguretat ja que, tot i que continuen recomanant el confinament, la corba epidèmica s’ha aplanat prou com per no amenaçar el sistema sanitari. El camí cap a la recuperacio econòmica, doncs, comença, no només allà sinó a la Xina mateix i a altres països de la zona.

Coronavirus
Coronavirus | Flickr

!--akiadsense-->

La propagació del virus a altres indrets del món, però, pot posar en perill l’èxit de les mesures preses, especialment en el cas de Corea del Sud, que va fer proves a moltíssims ciutadans i va adoptar una política d’aïllament dels pacients que ha estat reivindicat arreu del món com un model a seguir. Allà, els casos augmenten molt lentament, tot i que, aquesta mateixa setmana, tres membres de la selecció nacional d’esgrima van donar positiu per coronavirus en tornar d’una competició a Hongria, cosa que ha obligat a aïllar tota la delegació i sotmetre-la a proves. El perill, però, no ha de venir necessàriament d’Europa o els Estats Units, els principals focus actuals de la infecció, sinó també de la mateixa Àsia. A Malàisia, per exemple, el virus encara no està controlat malgrat les mesures que està prenent el govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa