MonPlaneta
Art i ciència es troben a Barcelona en el marc del projecte HerbArt
Cartell de la trobada HerbArt | Universitat de Barcelona

Entre aquest dilluns 8 d’abril i el proper dia 12, Barcelona acullirà la trobada internacional HerbArt: «Art i ciència en confluència». Es tracta d’un projecte de col·laboració liderat per la Universitat de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona i que reunirà una trentena d’artistes i botànics procedents de diferents universitats i escoles d’educació superior d’Espanya, Portugal, Itàlia i el Brasil. L’objectiu és compartir processos, identificar espais de col·laboració interdisciplinària i trobar confluències entre la creació artística, la genètica i l’evolució de les plantes, partint de l’herbari com a arxiu compartit.

L’herbari és abordat com a font d’inspiració, estudi i reflexió, des de les mirades creativa i científica. «Aquest magnífic arxiu visual i tàctil permet acostaments i lectures diverses: la matèria, la textura, la forma i el color són font d’informació plural per generar continguts narratius, visuals i creatius», expliquen les professores de Belles Arts de la UB Eva Figueras i Mar Redondo, directores del projecte, juntament amb Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la UB i membre de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat, i Teresa Garnatje, directora de l’IBB. Al llarg de la setmana, artistes i botànics treballaran conjuntament per intercanviar coneixement i crear sinergies col·laboratives, a través de sessions plenàries, visites i anàlisis de les principals col·leccions botàniques conservades a Barcelona. El projecte continuarà en una segona fase, que consistirà en una exposició artística i una publicació del procés creatiu interdisciplinari, previstes per a l’abril del 2020, coincidint amb el dia de Sant Jordi.

Amb la voluntat de crear i enfortir aliances entre la recerca, la docència i la transferència de coneixement en el context de l’educació superior, el programa de la trobada inclou conferències obertes al públic. Les xerrades seran a càrrec d’especialistes que parlaran de natura, ciència i art des de disciplines tan diverses com la Filosofia, la Història, l’Art o la Biologia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa