Arriba “l’hora del planeta”, la gran apagada global contra el canvi climàtic

La campanya proposa que dissabte 25 de març es tanquin els llums entre les 20:30 h i les 21:30 h

Aquesta campanya s’ha convertit en deu anys en la major iniciativa mundial en defensa del medi ambient | WWF

Avui és el dia, ha arribat l’Hora del Planeta. Fruit d’una campanya del Fons Mundial per la Natura -WWF-, es tracta d’una invitació a apagar el llum durant una hora com a mostra per la lluita contra el canvi climàtic. Enguany, l’hora escollida és de 20:30h a 21:30h d’aquest dissabte 25 de març.

L’Hora del Planeta va sorgir l’any 2007 a Sydney i des d’aleshores ha anat guanyant adeptes, aconseguint la participació de més de 7.000 ciutats i pobles de 160 països, milers d’empreses, centres educatius i entitats que sumen els seus esforços per demostrar que un futur basat en les energies netes és possible. De fet, L’Hora del Planeta és considerada una de les majors mobilitzacions globals en contra del canvi climàtic.

Segons xifres del WWF, el 2016 ha estat l’any més càlid que s’ha registrat des de 1880. I des de l’inici d’aquest segle, cada any ha batut el rècord de temperatura respecte a l’anterior. El canvi climàtic -afirmen- és evident a tot el planeta i especialment a regions com l’Àrtic; però conviden a l’optimisme en recordar la importància de l’Acord de París que des del novembre de l’any passat ha entrat en vigor amb l’objectiu de frenar-ne l’avanç descontrolat.

Apagar el llum durant una hora és un gest simbòlic, però que pretén conscienciar a la societat mundial de la importància de tenir cura d’aquesta realitat.

Comentaris

    josep 25 de Març de 2017 20:40
    i mentre aixó passa, la climatització de l'Oac de Sitges segeuix funcionant, fent soroll i gastant electricitat, com passa totes les nits i tots els festius. que poc costaria posar un rellotge de control... enlloc de molestar amb el soroll i gastar els diners dels contribuents

Nou comentari