MonPlaneta
Arbúcies, Bescanó, Navata i Torroella de Montgrí-l’Estartit, nominats al Premi Medi Ambient CILMA 2017
La Pletera, l’Estartit

!--akiadsense-->

El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) estrena una nova edició del Premi Medi Ambient CILMA 2017, amb l’objectiu de reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge.

Enguany s’hi van presentar vuit actuacions en els àmbits següents: quatre en energia, dues en residus, una en biodiversitat i una en aigua.

Han estat nominades les actuacions següents: la construcció de dues xarxes de calor amb biomassa, una a Arbúcies i l’altra a Navata; la desurbanització i recuperació dels sistemes costaners de la Pletera, a l’Estartit; l’optimització dels residus de la fracció vegetal i dels voluminosos de fusta a Navata, i la promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua a Bescanó, amb un article específic sobre l’estalvi d’aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles.

El jurat va tenir en compte els criteris següents per valorar les actuacions: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació.

Els ajuntaments nominats han estat guardonats amb l’elaboració d’un vídeo de cada actuació i les despeses pagades d’una visita tècnica a la ciutat de Friburg, Alemanya, referent europeu en la gestió ambiental, on podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals d’aquesta ciutat en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Els vídeos de les actuacions nominades es penjaran a les xarxes socials durant el mes de juny i l’actuació que rebi més vots, tenint en compte l’interès que desperti la iniciativa, serà la que rebi el Premi Medi Ambient CILMA 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa