MonPlaneta
Una app permet reduir el malbaratament alimentari i els excedents dels comerços
  • CA

La crisi sanitària està causant estralls a l’economia del país i amenaça no només amb fer tancar molts comerços sinó amb crear noves bosses de pobresa. Phenix, l’aplicació contra el malbaratament alimentari, té com a objectiu ocupar-se de l’excedent de menjar que no s’ha venut tant de grans superfícies com de petits establiments d’alimentació. El malbaratament d’aquests aliments, a més de suposar un dels grans problemes i una de les grans injustícies del món, suposa una despesa de diners i recursos que els comerciants, és clar, miren d’evitar, tant en el les matèries primeres com en els aliments preparats com ara el pa. En altres països, com a França, l’aplicació també ajuda a gestionar els descomptes fiscals que s’apliquen a les empreses que donen els seus excedents cosa que, de moment, no passa a l’estat espanyol.

Phenix, doncs, ajuda als usuaris de l’aplicació a trobar productes a preu superreduït, fent que els comerços no perdin la seva inversió i que les famílies puguin estalviar molt en la compra de menjar. A més, però, l’aplicació va més enllà, i els productes que no hi troben sortida però que es troben en perfectes condicions s’entreguen a entitats socials, els usuaris de les quals han augmentat molt a causa de la crisi derivada de la pandèmia. De fet, durant aquests mesos Phenix ha dut a terme el projecte Phenix4Heroes per ajudar als comerços i a les persones més necessitades, fent que els usuaris poguessin destinar cistelles solidàries de menjar a associacions de primera línia i també per als sanitaris que lluiten contra la COVID-19.

En un món amb recursos limitats, Phenix mira d’eliminar el malbaratament alimentari i arribar al paradigma de l’economia circular en el món post-covid. Aquest compromís ha dut l’empresa a rebre la certificació B Corp, que acredita les companyies que “equilibren el propòsit social i el benefici econòmic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa