Un anticicló i el Mobile World Congress poden fer augmentar la contaminació a Barcelona

L'increment de la mobilitat pel congrés farà que augmentin les emissions contaminants, mentre la situació meteorològica en dificultarà la dispersió

Contaminació a la ciutat de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, està fent un seguiment atent dels nivells de contaminació a la ciutat de Barcelona i la seva conurbació com a conseqüència del potent anticicló que aquests dies està dificultant la dispersió dels contaminants a l’atmosfera. Tant el diòxid de nitrogen (NO2) com les partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) han superat determinats límits en algunes estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica. Dissabte passat, davant la previsió de disminució de la mobilitat obligada el cap de setmana, es va decidir no activar un avís preventiu per partícules PM10. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que, fins dimecres, es donin situacions d’inversió tèrmica que dificultaran la dispersió de contaminants.

L’increment de la mobilitat associada al #MWC19 aquesta setmana farà augmentar les emissions del trànsit en comparació amb una setmana ordinària. És per això que la Generalitat continuarà fent el seguiment atent de la situació i recomana a la ciutadania, que, en la mesura del possible, eviti desplaçaments innecessaris i redueixi l’ús del transport privat.

Nou comentari