MonPlaneta
Ana, la primera borrasca amb nom, afecta Catalunya

Des de la matinada d’aquest diumenge, la borrasca Ana afecta de ple Catalunya i serà així fins al migdia d’aquest dilluns amb pluges i vents forts.

Es tracta de la primera pertorbació atmosfèrica que té nom. Li ha posat l’Agència Estatal de Meteorologia (l’AEMET) que a partir d’ara i juntament amb MétéoFrance (França) i l’IMPA (Portugal), batejarà les borrasques profundes que afectin l’Estat Espanyol, França i Portugal.

Caldrà que siguin tempestes que puguin produir un gran impacte en béns i persones. I els noms seran per aquest ordre, els següents: Ana, Bruno, Carmen, David, Emma, ​​Félix, Gisèle, Hugo, Irene, José, Katia, Li, Marina, Nuno, Olivia, Pierre, Rosa, Samuel, Telma, Vasco i Wiam. Tot seguit avisarà els altres dos països.

Aquesta decisió s’emmiralla amb el Regne Unit que va adoptar aquesta mesura de posar nom a aquests fenòmens meteorològics per millorar la seva comunicació. S’ha comprovat que la població està més atenta a les recomanacions de seguretat quan l’amenaça de vent fort s’identifica de forma molt clara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa