MonPlaneta
Els alcaldes de la Tordera volen reunir-se “amb urgència” amb l’Agència Catalana de l’Aigua
Despreniment a la C-35 tallada entre Hostalric i Fogars de la Selva
Despreniment a la C-35 tallada entre Hostalric i Fogars de la Selva | ACN

!--akiadsense-->

Els alcaldes de la conca del riu Tordera demanaran reunir-se “amb urgència” amb l’Agència Catalana de l’Aigua per tal que es fixin un conjunt d’accions de neteja de les lleres de les rieres i del riu Tordera. Els batlles s’han reunit aquest dimarts al migdia al centre cívic de Fogars de la Selva (Selva) per tal de decidir si declaren el territori com a zona catastròfica. L’alcalde del municipi, Josep Vilà, ha retret que la neteja de les lleres “és una de les coses que s’hauria d’haver fet fa temps” per evitar que l’aigua s’emporti més arbres en futures crescudes. D’altra banda, els alcaldes també exigeixen al Govern que revisi els protocols d’emergències i que millorin la coordinació dels cossos de seguretat en futurs episodis.

Els municipis de la conca del riu Tordera s’han unit aquest dimarts per fer front a les conseqüències de la borrasca Gloria al seu pas per la quinzena de municipis de la zona. Ha estat a iniciativa de l’Ajuntament de Fogars de la Selva (Selva) per aconseguir més força davant d’altres administracions a qui hauran de demanar ajuda. Un dels primers acords ha estat concertar una reunió conjunta amb l’Agència Catalana de l’Aigua i els tres consells comarcals implicats (el de la Selva, el del Vallès Oriental i el del Maresme).

L’alcalde de Fogars de la Selva, Josep Vilà, ha destacat que la trobada s’ha de fer “amb urgència” perquè calen “intervencions puntuals” a les lleres de la Tordera abans que el desglaç faci augmentar el cabal del riu i es produeixin més destrosses. Vilà ha retret a l’agència que no hagués actuat abans en la neteja de les lleres dels rius. Això va provocar que hi creixessin arbres i vegetació que amb l’augment del cabal va anar riu avall fins concentrar-se en un pont. Allà va convertir-se en un tap. “És una de les coses que s’hauria d’haver fet fa temps”, ha lamentat el batlle de Fogars.

L’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol, ha destacat que la reunió anirà bé per “consensuar” les accions que hauran de tirar endavant els ajuntaments, els consells comarcals i l’ACA en un futur per contenir el riu. De fet, Papiol ha recordat que “algunes de les motes” que hi ha a la Tordera a Hostalric “van acabar afectant a Fogars de la Selva” durant el temporal perquè van causar inundacions en aquest municipi. Per això, els batlles creuen que cal una projecció conjunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa