MonPlaneta
Aigües de Barcelona treballa en una rebaixa en el rebut de l’aigua per a pensionistes
Àngel Simon, president d'Aigües de Barcelona
Àngel Simon, president d’Aigües de Barcelona

!--akiadsense-->

Aigües de Barcelona anuncia l’extensió dels seus Fons de Solidaritat amb bonificacions de la tarifa de l’aigua per a altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, com ara els pensionistes, segons ha dit aquest dijous el president de la companyia, Angel Simon, en el marc de l’acte que s’ha celebrat al Museu Agbar de les Aigües amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Aquesta mesura es faria efectiva abans de final d’any.

En el seu discurs, Simon ha destacat l’enorme esforç que està fent Aigües de Barcelona en l’àmbit social, un dels tres pilars bàsics que guien la companyia juntament amb la gestió eficient i l’equilibri mediambiental.

L’extensió de les bonificacions al col·lectiu dels pensionistes s’afegiria a les actuals ajudes, dirigides, entre d’altres, a famílies amb risc d’exclusió social i famílies nombroses. Aigües de Barcelona va posar en funcionament el seu Fons de Solidaritat l’any 2012 –tres anys abans de l’aprovació parlamentària de la Llei de Pobresa Energètica- davant la situació de crisi econòmica que afectava milers de famílies. La companyia va implementar un seguit d’ajudes perquè ningú que no pogués pagar la factura es quedés sense aigua. Posteriorment, i arran de l’aprovació de la Llei 24/2105, Aigües de Barcelona ha signat ja 21 dels 23 convenis de col·laboració amb els ajuntaments on gestiona l’aigua en l’àmbit de l’àrea metropolitana i que estableix la Llei contra la Pobresa Energètica.

Actualment, en tota l’àrea metropolitana hi ha 20.000 famílies acollides al Fons de Solidaritat d’Aigües de Barcelona de les quals, 7.203 són de Barcelona. La mesura d’implementar una bonificació per als pensionistes en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social se suma a la mesura anunciada la setmana passada de condonar el deute que les famílies vulnerables poguessin acumular en el període comprès entre que van deixar de pagar fins que els serveis socials municipals els van designar com a persones vulnerables des d’un punt de vista d’ingressos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa