MonPlaneta
Agricultura presenta la proposta de Pla Estratègic de l’Horta
  • CA
Imatge de la reunió | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

L’horta catalana comptarà amb un pla estratègic, que tindrà com a objectiu promoure l’horticultura a tota Catalunya com un sector agrícola estratègic, vertebrador del territori, l’economia i la cultura, sempre sota pràctiques mediambientals sostenibles i socialment ètiques, a la vegada que garanteix una producció d’aliments saludables, bons, i nutritius. Així ho va explicar la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda Guillaumes, en el marc de la Taula Sectorial de l’Horta, que va tenir lloc aquest dimecres a Barcelona. La redacció d’aquest pla, impulsat pel Departament d’Agricultura, la lideraran la Fundació Miquel Agustí i l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya, i pretén aplegar la reflexió de tots els agents del sector, per tal de recollir i valoritzar el coneixement dels seus professionals.

Entre els objectius que vol promoure el pla destaca la modernització de les explotacions hortícoles, reduir l’impacte del sistema de producció hortícola sobre el medi ambient i la societat, posar en valor els serveis ecosistèmics generats per les explotacions hortícoles, així com millorar les condicions econòmiques, productives i socials de les explotacions, dissenyar estratègies per a integrar tots els agents socials, del productor al consumidor i de l’educació a la investigació, amb l’objectiu comú d’assolir un sistema hortícola eficient, dignificar el sector i promoure una imatge atractiva.

Hort comunitari de Ca n’Anglada | Arrandeterra

Fins ara, s’ha realitzat algunes enquestes al sector, on es demanava la valoració de les accions dutes a terme en el marc del Pla de l’Horta de 1986, i que han permès determinar les línies estratègies i els àmbits de treball del futur Pla de l’Horta 2020. El pas següent consistirà en un seguit de taules de debat en diferents punts del país, que hauran de servir per a traduir aquests àmbits de treball i línies estratègiques en accions concretes, que el sector haurà d’incorporar com el seu full de ruta, i visualitzar com una oportunitat de millora. El pla vol incloure les diferents realitats territorials (urbana/periurbana) i sòcio-geogràfiques de Catalunya, on l’horta representa un percentatge petit de tota la producció agrícola però econòmicament té un bon rendiment, i això la situa en un sector amb bones perspectives de futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa