MonPlaneta
Agricultura convoca els ajuts del Contracte Global d’Explotació per a 2019
  • CA
Fumigació a un camp de cebes | Joanbanjo (CC)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació per a l’any 2019. El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de més de 36,56 milions d’euros. Atès el caràcter cofinançat d’aquests ajuts amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i a l’espera de la possible incorporació de fons estatals, suposarà un import total de despesa pública al voltant de 64,15M€ per al sector agrari català.

Les línies d’ajut en aquesta convocatòria 2019 són les següents:

Competitivitat:

– Primera instal·lació de joves agricultors i agricultores.

– Millora de la competitivitat de les explotacions agràries.

– Mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries.

– Diversificació agrària.

Sostenibilitat:

– Compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques.

– Pràctiques agroambientals.

Obertes a nous sol·licitants:

– Millora dels hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000.

– Agricultura ecològica.

– Foment de la ramaderia ecològica.

Només renovació de compromisos:

– Gestió de zones humides.

– Gestió i recuperació de prats de dall.

– Apicultura per a la millora de la biodiversitat.

– Sistemes alternatius a la lluita química.

– Producció integrada.

– Gestió de la fertilització

– Conservació de races autòctones

– Biodiversitat cultivada

Ramat de cabres pasturant per Vacarisses | Associació Can Mimó

Un any més, el Departament aposta per donar suport a les explotacions agràries ajuts destinats a fomentar el rejoveniment i la professionalització del sector, la competitivitat de les explotacions, les inversions dirigides a la mitigació del canvi climàtic i la diversificació d’activitats, així com a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció al medi ambient. En els ajuts a la competitivitat, continua essent una mesura prioritària la instal·lació de joves empresaris agraris. Aquest ajut, com els tres que es dirigeixen a inversions (ajut a la millora de la competitivitat, a la mitigació del canvi climàtic, i a la diversificació agrària), mantenen la filosofia de la convocatòria anterior, tot i que incorporen ajustaments en alguns requisits i criteris de prioritat.

Pel que fa als ajuts a la sostenibilitat, per a l’ajut a la compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques destacar la nova delimitació de les zones amb limitacions naturals significatives i el règim transitori per a les superfícies que deixen aquesta qualificació. Pel que fa a les mesures agroambientals i de producció agrària ecològica, cal remarcar la convocatòria a nous sol·licitants per a les línies de millora dels hàbitats esteparis de la Xarxa Natura 2000, d’Agricultura Ecològica i de Ramaderia Ecològica, mentre per a la resta s’hi poden acollir les persones beneficiàries que han de renovar els compromisos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa