MonPlaneta
Agricultura abona més d’onze milions d’euros en diverses línies d’ajuts agroambientals
  • CA
Camp de conreu | xx

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020, complint amb els compromisos assumits amb els agricultors. Així, el Departament fa efectiu el pagament dels imports corresponents a la campanya 2018 dels ajuts a la gestió sostenible de zones humides (5.717.333,24€), a la millora dels hàbitats esteparis de Xarxa Natura 2000 (597.012,97 €), a la producció integrada (4.576.414,68 €), i a la gestió de la fertilització (226.477,07 €).

Ajut a la gestió sostenible de zones humides

L’objecte de l’ajut a la gestió sostenible de zones humides consisteix a establir un sistema de gestió de les zones humides amb un elevat grau de sostenibilitat preservant les mesures de protecció adequades dels hàbitats considerats d’interès comunitari i tot donant resposta a la demanda creixent de la població, de la millora ambiental en ecosistemes de closes i arrossars de les superfícies incloses en aquestes zones. Aquest pagament es fa efectiu a 1.626 beneficiaris de 6 comarques i té un impacte sobre 21.678 hectàrees de conreu.

Ajut a la millora dels hàbitats esteparis de Xarxa Natura 2000

L’objecte de l’ajut a la millora dels hàbitats esteparis de Xarxa Natura 2000 és revaloritzar les àrees de cultius de secà dins de la ZEPA amb tècniques agronòmiques que afavoreixin l’hàbitat de l’avifauna i n’incrementin les poblacions. Es pretén adaptar les pràctiques agrícoles convencionals i compatibilitzar-les amb la conservació de la ZEPA. Es planteja dues actuacions principals segons la gestió que es faci.

– Gestió de cereal i superfície lliure de sembra.

– Gestió del guaret.

Aquest pagament es fa efectiu a 141 beneficiaris de 6 comarques i té un impacte sobre 4.115 hectarees de conreu.

Hàbitat estepari | Departament d’agricultura

Producció integrada

L’objecte de l’ajut a la producció integrada és reduir la contaminació d’aigües i sòls, fomentar la biodiversitat i millorar l’eficiència dels recursos naturals, donant suport a l’adopció de metodologies de producció vegetal que utilitzin al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals per tal d’assegurar, a llarg termini, una agricultura sostenible i la protecció dels recursos naturals. Aquest pagament es fa efectiu a 2.012 beneficiaris de 26 comarques, i té un impacte sobre 43.079 hectàrees de conreu

Gestió de la fertilització

L’objecte de l’ajut a la gestió de la fertilització és millorar les pràctiques agràries que duen a terme en les explotacions agràries relatives a la fertilització de conreus. Les millores d’aquestes pràctiques sempre suposen un grau de sostenibilitat superior als requisits mínims que marca la normativa. Aquest pagament es fa efectiu a 152 beneficiaris de 16 comarques, i té un impacte sobre 6.970 hectàrees de conreu:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa