MonPlaneta
Els Agents Rurals fan més de 3.000 controls a zones d’afluència massiva durant l’estiu
Actuació de Mossos i Agents Rurals al Parc Natural de Sant Llorenç | Agents Rurals

!--akiadsense-->

El cos d’Agents Rurals ha realitzat aquest estiu un total de 3.226 actuacions en zones naturals d’afluència massiva de persones amb la finalitat de protegir el medi, relacionades amb l’encesa de foc en espais natural (965 actuacions), la pesca continental (890), l’acampada (714) i la circulació motoritzada (657). En concret, entre l’1 de juny i l’1 de setembre s’han fet 2.682 inspeccions, s’han tramitat un total de 381 denúncies per incompliment de la normativa vigent i s’han dut a terme 163 actuacions d’altres tipus, com ara serveis especials, comisos i altres.

El Parc Nacional d’Aigüestortes, amb més de 400 actuacions, la resta de parcs naturals de Catalunya (amb un centenar d’actuacions a les Guilleries, una setantena al Parc Natural de l’Alt Pirineu o una cinquantena a les Muntanyes de Prades) i embassaments i rieres concentren la major part de les actuacions dutes a terme per Agents Rurals per garantir la protecció del medi natural. Per àrees regionals, la de l’Alt Pirineu és on més actuacions en zones d’afluència massiva ha realitzat el cos. Del total d’actuacions fetes al conjunt de Catalunya, 1.136 s’han fet en aquesta regió. A més, s’han dut a terme 573 actuacions a l’àrea regional de Girona, 490 a la Catalunya Central, 368 a Tarragona, 239 a Lleida, 238 a Barcelona i 182 a Terres de l’Ebre.

Moment de l'actuació dels Agents Rurals
Actuació dels Agents Rurals | Agents Rurals

!--akiadsense-->

Aquest estiu, el Cos d’Agents Rurals ha intensificat el control de circulació motoritzada al medi natural i ha dut a terme un total de 657 actuacions en tres mesos. D’aquestes, 513 corresponen a inspeccions, de les quals 131 han acabat amb denúncia. També s’han fet 13 actuacions d’altres tipus, com serveis especials o comisos. El cos alerta que, a causa de la massificació dels espais naturals, alguns usuaris estacionen el vehicle en espais no permesos, com camps de conreu, vorals de camins o fins i tot en zones que obstaculitzen el pas de vehicles d’emergència, maquinària agrícola i vehicles de veïns de la zona. Arran de l’increment d’aquesta problemàtica, la Direcció General d’Agents Rurals proposarà als ajuntaments dels municipis amb una major incidència treballar conjuntament per impulsar mesures per millorar la gestió d’aquests espais.

Pel que fa a l’encesa de focs en espais naturals, els Agents Rurals han fet prop d’un miler d’actuacions, que s’han intensificat a causa de l’elevat risc d’incendi d’aquest estiu. Només s’han tramitat 40 denúncies per encendre foc mentre està en vigor la prohibició de fer foc en terrenys forestals sense autorització. A més, el cos d’Agents Rurals ha efectuat 890 actuacions relacionades amb la pesca continental i 714 en relació a l’acampada. Cal recordar que aquesta activitat només es pot dur a terme en cas que es tingui un permís del propietari del terreny i sempre que l’ajuntament del municipi no ho hagi prohibit. En el cas dels Parcs Naturals Protegits, cal un permís de l’òrgan gestor del parc.

Durant el mes de setembre està previst que el Cos d’Agents Rurals continuï realitzant inspeccions en espais naturals amb una gran afluència de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa