MonPlaneta
Els Agents Rurals celebren deu anys del programa de sensibilització i educació ambiental
Els Agents Rurals participants a l'acte al Museu de Ciències Naturals de Granollers
Els Agents Rurals participants a l’acte al Museu de Ciències Naturals de Granollers | Agents Rurals

!--akiadsense-->

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el cos d’Agents Rurals va commemorar aquest dimecres el desè aniversari del programa de sensibilització i educació ambiental “eduCAR” al Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb la participació d’una cinquantena d’agents que en formen part . El director general d’Agents Rurals, Marc Costa, que va obrir l’acte, va posar en valor la tasca que fa el cos en matèria d’educació i sensibilització ambiental i va destacar que el programa eduCAR n’és “un dels pilars”. Costa va encoratjar els agents a continuar aquesta tasca. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va donar la benvinguda al municipi, així com de l’inspector en cap del cos, Josep Antoni Mur, el cap de la regió de la Catalunya Central i coordinador del programa “eduCAR”, Jaume Torralba, i Carles Flaquer, coordinador de l’àrea de recerca en quiròpters del Museu de Ciències de Granollers.

Durant els deu anys del programa, els Agents Rurals han fet un total de 10.949 activitats en què hi ha participat 347.484 persones. El volum més important correspon a xerrades i activitats educatives a les escoles. Però també es fan activitats informatives i activitats divulgatives. Pel que fa a les xifres d’aquest curs, que són provisionals fins al 30 de maig, els Agents Rurals han fet a totes les comarques de Catalunya més d’un miler d’activitats amb 35.000 participants. En el transcurs de l’acte, es van presentar dues noves xerrades que s’oferiran a les escoles a partir del curs que ve i un nou recurs educatiu elaborat pel cos d’Agents Rurals que permetrà descobrir l’evolució de l’espècie humana i la caça. En concret, s’abordarà la caça d’abans com a mitjà de subsistència i, després, com a activitat esportiva, fins a arribar a constituir, actualment, una eina de gestió de la nostra fauna. La xerrada respondrà preguntes com ara com caçaven els nostres avantpassats, com es caçava abans i com es caça ara, o si els humans hem estat sempre caçadors. Com en el cas anterior, va destinada a alumnes de cicle superior de primària i a alumnes de secundària.

Aquets dos nous recursos educatius se sumen als que ja formen part del programa eduCAR i que s’ofereixen actualment a les escoles de tot Catalunya. Entre els temes que es tracten a les escoles hi ha, per exemple, la importància de les orenetes, els falciots i els ballesters com a aliats perquè són el millor insecticida natural, les conseqüències dels incendis forestals, quines són les seves causes i què podem fer per prevenir-los, què podem fer per evitar les conseqüències que comporten les espècies exòtiques invasores en els sistemes aquàtics, la problemàtica dels abandonaments d’animals de companyia o les tasques dels Agents Rurals. També es fan activitats dinàmiques com gimcanes de fauna, gimcanes forestals i també fem un taller de petjades de fauna salvatge, entre altres. El programa de sensibilització i educació ambiental “eduCAR” compta amb xerrades i activitats per a conscienciar de la importància d’aprendre a estimar i a conservar el medi natural. Té l’objectiu d’ampliar la base del coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural, amb la finalitat d’actuar com una mesura preventiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa