MonPlaneta
[AGENDA] Activitats per descobrir l’entorn natural
Observar i escoltar la brama del cèrvol és una de les activitats propgramades per aquest semestre

Per aquest nou semestre l’ADENC presenta un calendari farcit d’activitats de descoberta de l’entorn.

El cicle d’activitats comença aquest dissabte 9 de setembre amb una capbussada a les aigües del litoral de l’escala per endinsar-se al medi aquàtic i conèixer els principals hàbitats de l’entorn de l’illa Mateua de l’Escala, tot nedant entre praderies de posidònia i de comunitats de roca.

Una novetat del programa d’activitats és la sortida de cap de setmana. Serà al Parc Natural de l’Alt Pirineu per observar i escoltar la brama del cérvol.

Pels amants dels ratpenats l’ADENC ha organitzat una xerrada i dues sortides. Una al riu Ripoll i l’altre al Parc Grípia-Ribatallada. També hi ha planificat un taller de construcció de caixes-niu que es col·locaran als boscos del Parc Grípia-Ribatallada, per tal d’afavorir l’establiment d’una població de ratpenats que viuen en ambients forestals.

Quatre són les activitats de botànica planificades per aquesta tardor que preveuen visitar un centre de jardineria, el Moianès, el tram baix del riu Tordera i el Parc del Laberint d’Horta.

La geologia del massís de Montserrat també és present al programa d’activitats amb una xerrada i una sortida pràctica per descobrir l’origen de l’orografia d’aquesta muntanya.

Al programa d’activitats no hi falten les sortides d’ornitologia a Collserola, al riu Ripoll i al Parc Grípia-Ribatallada. També està prevista una sessió mensual d’anellament científic d’ocells al riu Ripoll.

Dues xerrades, una sobre la foto-identificació de cetacis al setembre i una altra sobre transgènics, alimentació salut i medi ambient al desembre, completen el programa d’activitats.

Trobareu més informació aquí. I totes les activitats requereixen inscripció prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa