MonPlaneta
Agbar col·labora amb 55 projectes contra la pobresa i de foment de l’educació i l’ocupació
  • CA
Ángel Simon durant la trobada amb entitats socials | Agbar

El president d’Agbar i president del patronat de la seva Fundació, Àngel Simon, va posar en valor el compromís amb l’acció social de la companyia en els territoris on és present, exemplificant-ho en la tasca de la Fundació, que enguany arribarà a 20.627 persones a través de més d’una cinquantena de projectes. Simon va fer aquestes declaracions en la Trobada d’Entitats Socials de la Fundació Agbar, celebrada al Museu de les Aigües divendres de la setmana passada i on es van donar a conèixer els 55 projectes amb què col·laborarà aquest 2019. Durant l’acte, que va reunir dues-centes persones, Simon va destacar que “tenim la certesa que unint recursos, coneixements i experiència podem afrontar els grans reptes que tenim al davant d’una manera molt més eficaç”.

El president d’Agbar va explicar que “centrem els nostres esforços principalment en els col·lectius i persones que estan en una situació de vulnerabilitat, amb un èmfasi especial en la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana”. És per això que l’activitat de la Fundació s’ha concentrat a avançar en l’establiment d’aliances i compromisos de col·laboració amb “entitats socials arrelades localment i que han demostrat la seva capacitat de desenvolupar projectes innovadors amb un impacte transformador en els nostres mateixos àmbits d’actuació”.

Els participants a la trobada amb entitats socials organitzada per la Fundació Agbar | Agbar

Properament s’ampliaran les línies d’actuació de la Fundació Agbar en l’àmbit de la participació, mitjançant un procés en el qual els treballadors i treballadores valoraran i prioritzaran els programes socials que duu a terme la Fundació Agbar, i l’emprenedoria social. Sobre aquest darrer aspecte, Simon ha fet una crida “a persones emprenedores, entitats i organitzacions perquè presentin propostes amb impacte perdurable per afrontar els reptes de lluita contra la pobresa, l’ocupació de qualitat i oportunitats educatives en col·lectius vulnerables”. La Fundació Agbar té el propòsit d’ajudar a transformar la societat donant suport a projectes en tres de les principals àrees de compromís social: la lluita contra la pobresa, les oportunitats educatives i el foment de l’ocupació de qualitat.

Des dels anys seixanta, la Fundació dona resposta a les necessitats del teixit social de Barcelona i la seva àrea metropolitana, col·laborant amb administracions, empreses i entitats, conscient que el diàleg i les accions conjuntes són el millor camí per aconseguir les fites marcades. Aquest 2019, la Fundació col·laborarà en 55 projectes d’altres tantes entitats socials que s’han donat a conèixer a la Trobada d’Entitats. Amb aquestes col·laboracions aconseguiran una millora de la qualitat de vida per a 20.627 persones. Per àrees, en l’àmbit de la lluita contra la pobresa, es treballarà conjuntament amb entitats en 24 projectes. En l’àmbit de les oportunitats educatives, aquest 2019 es col·laborarà en 10 projectes. Finalment, per al foment d’una ocupació de qualitat, els esforços se centraran en 19 projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa