MonPlaneta
Acusen el canceller alemany de comparar els activistes climàtics amb les SS
  • CA

Aquest dilluns, el canceller alemany Olaf Scholz va ser acusat de comparar els activistes climàtics i els nazis. En resposta a això, la seva portaveu, en declaracions a la cadena nord-americana CNN, va afirmar que la comparació és “completament absurda”. Els fets van tenir lloc divendres passat a la ciutat de Stuttgart, on el canceller va participar a unes xerrades en el Dia dels Catòlics.

Reacció a un intent de boicotejar un acte

Durant la seva intervenció, un grup d’activistes climàtics va interrompre l’acte i, fins i tot, un d’ells va intentar pujar a l’escenari on es trobava el canceller, tot i que no ho va aconseguir perquè va ser interceptat pels membres del personal de seguretat. En una conversa curta que va ser enregistrada, el Olaf Scholz va afirmar el següent: “Seré sincer: Aquestes aparicions vestides de negre en esdeveniments diversos sempre amb la mateixa gent em recorden a un temps que, gràcies a Déu, fa temps que va passar”.

Aquestes declaracions es van fer virals a les xarxes socials al llarg del dilluns, amb moltíssimes persones expressant la seva indignació amb el que, consideren, és una comparació amb els uniformes negres de les SS nazis. “També he estat en esdeveniments on cinc persones seien vestides iguals, tots amb una postura ben assajada, i després ho tornaven a fer cada vegada”, va afegir. “Per això penso que no és una discussió, que no és participar en un debat sinó un intent de manipular els fets amb els seus propis objectius. Això no s’hauria de fer”, va concloure.

La portaveu del govern alemany evita posicionar-se

La portaveu del govern federal, Christiane Hoffmann, va afirmar que les paraules de Scholz “parlen per elles mateixes” i que no volia comentar-les, afegint que la comparació “és, és clar, completament absurda”. A continuació, va afegir que el govern que encapçala Scholz “ha fet de la protecció del clima una prioritat” i que el canceller sempre “està a punt” per parlar sobre el tema.

Un dels periodistes presents a la roda de premsa va continuar insistint sobre el tema, afirmant que ‘temps foscos’ normalment, a Alemanya, fa referència al període nazi. Hoffmann va desviar la pregunta: “No he dit què volia o no volia dir, només he dit que no ho comentaré i que les declaracions parlen per elles soles”.

Més notícies
Aquest és l'estat en què hauria quedat el Banc de Recursos Genètics de Plantes d'Ucraïna després dels atacs russos
Rússia destrueix part del Banc Genètic de Plantes d’Ucraïna
És una de les institucions d'aquest tipus més grans del món i conté més de 160.000 llavors, algunes de les quals úniques
Les criptomonedes són un negoci amb una demanda energètica molt alta i que alguns països han arribat a prohibir | QuiteInspector
Brussel·les recula i no prohibirà les criptomonedes pel seu ús d’energia
Tot i això, els legisladors no deixaran de vigilar-les ja que són un obstacle en la lluita contra el canvi climàtic
La calor serà un problema cada vegada més gran si no es prenen mesures immediatament | Piqsels
L’estiu de 2021 va ser el més càlid de la història d’Europa
Les altes temperatures van tenir efectes en la salut de les persones i van ser darrere els enormes incendis forestals al continent
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen | ACN
Brussel·les considera “verds” el gas i la nuclear en una decisió polèmica
La Comissió Europea les vol classificar com a "sostenibles" amb condicions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa