MonPlaneta
Activat el Pla Inuncat per pluges que poden arribar als 100 litres per metre quadrat
Possibilitat de pluges durant el cap de setmana

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses previstes per aquest divendres i per les incidències que poden provocar coincidint amb la mobilitat viària pròpia del cap de setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions a les comarques centrals de Ponent, tota la Catalunya Central i fins al litoral entre el sud de Girona i les comarques de Tarragona.

A primeres hores de la tarda les precipitacions afectaran sobre tot al nord est, a les comarques d’Osona i el Moianès. A mida que avanci la tarda les pluges s’aniran desplaçant cap al sud oest, on està previst que pugui descarregar amb força entre les 18 i les 20 hores a les comarques del Camp de Tarragona.

L’episodi s’allargarà fins dissabte al matí i en les darreres hores l’afectació es centrarà a les comarques del litoral.

Els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. En tot l’episodi localment es poden acumular fins a 100 l/m2.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al volant ja que la previsió de pluges més intenses coincideix amb la sortida del cap de setmana i es preveu una elevada mobilitat a les carreteres catalanes.

Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha avisat les activitats de lleure de joventut previstes a la zona perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d’emergència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa