Activat el Pla Inuncat per pluges que poden arribar als 100 litres per metre quadrat

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions a les comarques centrals de Ponent, tota la Catalunya Central i fins al litoral entre el sud de Girona i les comarques de Tarragona

Possibilitat de pluges durant el cap de setmana

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses previstes per aquest divendres i per les incidències que poden provocar coincidint amb la mobilitat viària pròpia del cap de setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions a les comarques centrals de Ponent, tota la Catalunya Central i fins al litoral entre el sud de Girona i les comarques de Tarragona.

A primeres hores de la tarda les precipitacions afectaran sobre tot al nord est, a les comarques d’Osona i el Moianès. A mida que avanci la tarda les pluges s’aniran desplaçant cap al sud oest, on està previst que pugui descarregar amb força entre les 18 i les 20 hores a les comarques del Camp de Tarragona.

L’episodi s’allargarà fins dissabte al matí i en les darreres hores l’afectació es centrarà a les comarques del litoral.

Els xàfecs aniran acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. En tot l’episodi localment es poden acumular fins a 100 l/m2.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al volant ja que la previsió de pluges més intenses coincideix amb la sortida del cap de setmana i es preveu una elevada mobilitat a les carreteres catalanes.

Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha avisat les activitats de lleure de joventut previstes a la zona perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d’emergència.

Nou comentari