MonPlaneta
A la Terra hi van viure 2.500 milions de tiranosaures
  • CA

Fent càlculs basant-se en la mida, l’arribada a la maduresa sexual i les necessitats energètiques dels tiranosaures rex, un equip d’investigadors de la Universitat de Berkeley (Estats Units) ha arribat a la conclusió que, durant els entre 1,2 i 3,6 milions d’anys que aquesta espècie va viure a la Terra, a finals del Cretaci, van passar més de 127.000 generacions d’aquest depredador temible. Així, i segons els càlculs que ha publicat l’equip a la revista ‘Science’, la xifra total d’exemplars de T. Rex que hi ha hagut al nostre planeta ronda, afirmen, els 2.500 milions.

Quan es té en compte el temps que va existir l’espècie i la mida del seu hàbitat, però, els investigadors també conclouen que la densitat de població va ser sempre molt baixa. En una superfície com la que ocupa la ciutat de Barcelona, per exemple, hi hauria entre un i dos tiranosaures. Això fa que la xifra, que d’entrada és molt sorpenent, es relativitzi. A més, també serveix per fer-nos sentir afortunats: d’entre aquests 2.500 milions de tiranosaures, només s’han trobat restes d’un centenar, i només 32 prou complets com per arribar a la conclusió que eren exemplars adults. Si només n’hi hagués hagut 2,5 milions, mai no hauríem sabut que van existir.

Pel que fa al càlcul, es va fer mitjançant una regla de la biologia que diu que, com més gran l’animal, menys densitat té la població. També es va tenir en compte l’edat de maduresa sexual dels tiranosaures –entre 14 i 17 anys dels 28 que podien arribar a viure– i, és clar, quanta energia necessitaven per sobreviure. Tot i això, el càlcul és una aproximació i té un marge d’error molt i molt gran, per bé que resulta una investigació curiosa i divertida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa