MonPlaneta
78 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris treballen a l’incendi de Capellades
  • CA
L’incendi de Capellades | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 78 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris en l’incendi forestal de Capellades. Els aeris són un parell d’helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders i 6 avions de vigilància i atac. Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat ja 57 hectàrees de vegetació. En les darreres hores, els Bombers han treballat remullant punts calents que hi ha en la zona cremada i també en focus secundaris que s’han detectat fora del perímetre de l’incendi, que després d’unes hores de latència ja han començat a cremar. També s’estan concentrant esforços en el flanc esquerre, ja que la marinada, a més de provocar represes, faria escampar el foc cap a l’oest.

Cal recordar que amb l’augment de temperatures i la marinada que ha de bufar amb més velocitat fins a les 19h, segons les prediccions meteorològiques, els Bombers treballen amb la premisa que en les pròximes hores hi haurà punts calents que reprendran. Per tant, ara no hi ha flames enlloc però el vent pot atiar punts calents i en aquest cas tornarà a haver foc. A hores d’ara, els Bombers han aconseguit estabilitzar el 60% de la superfície afectada per les flames. L’altre 40%, el que no està estabilitzat, és a la zona del cap. Més enllà de l’orografia abrupta del terreny, la principal dificultat rau en el fet que dins el perímetre afectat pel foc hi ha moltes zones que no han cremat però que ho poden fer quan hi hagi una represa. Per tant, per als Bombers treballar en aquestes zones és altament perillós, i la prioritat del dispositiu d’extinció és la seguretat dels efectius que hi estan treballant.

Al Centre de Comandament Avançat s’hi mantenen tècnics territorials de Protecció Civil des de la Generalitat, i des de la sala CECAT es manté el contacte amb els alcaldes de la zona afectada i municipis propers. El SEM ha activat 4 unitats terrestres que estan preventivament sobre el terreny. Des de l’inici del foc, han atès a 3 persones: una en estat lleu, que ha estat donada d’alta in situ, un bomber en estat menys greu, que ha estat atès i posteriorment traslladat pel SEM a la mútua per una lesió al peu, i un tercer afectat, forestal en estat menys greu, que ha estat atès i posteriorment traslladat pel SEM a l’Hospital d’Igualada a causa de les altes temperatures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa