MonPlaneta
11Onze, el banc de futur que aposta per la sostenibilitat
  • CA

En un moment on les empreses tradicionals han de canviar la seva manera de treballar per adaptar-se a un futur que ja és aquí i on el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat són pilars fonamentals, posar en marxa un nou projecte té l’avantatge de partir de zero i poder convertir aquests conceptes en un element de base. És el cas d’11Onze, el nou banc català, que té previst posar-se en marxa a mitjans d’aquest 2021.

Amb la seva aposta per la banca digital, tota la informació i comunicació es troba arxivada al núvol, cosa que no només suposa un estalvi de paper sinó també de maquinari i consumibles. Pel que fa als equipaments emprats, són ordinadors estàndard que tenen connexions a internet també estàndard i que no tenen ni impressores ni tauletes, amb una infraestructura molt menor que un terminal de banca convencional i que, per tant, suposa un ús de materials i un volum d’emissions de gasos d’efecte hivernacle derivats molt inferior. Aquests ordinadors, a més, es connecten al núvol a través de diversos programes, i és allà on tenen lloc tant els processos d’emmagatzematge com els altres processos bancaris, amb una reducció d’ús de recursos molt important. A més, en no tenir oficines físiques, tota la despesa material en campanyes de màrqueting, cartells, etc., a 11Onze també queda reduït a la més mínima expressió.

Tot plegat és una conseqüència de la definició d’11Onze com a banca ètica. El concepte, que se sustenta bàsicament en la transparència, no es refereix només als aspectes econòmics i a la comunicació contractual amb els clients sinó que també vol que el client entengui els productes, es formi i tingui sempre molt clar què està contractant. En aquesta mateixa línia, hi ha valors com la justícia social, present als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i la idea de comunitat bancària que es recolza mútuament en moments de necessitat en relació al seu esforç i a la seva aportació a aquesta. A més, però, quan es posi en funcionament 11Onze adquirirà compromisos en la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d’emissions. Per al banc, fer-ho és essencial i ho haurien de fer, en la mesura del possible, totes les organitzacions, arribant a un pacte mundial d’agents econòmics. Per tant, la seva activitat tindrà sempre en compte aquesta perspectiva.

Així doncs 11Onze ha sabut, com a projecte nou fonamentat en uns valors ferms i amb vocació de ser el banc de la Catalunya del futur, posar unes bases sòlides que el converteixin en un referent de com haurien de ser les entitats bancàries d’un món que s’enfronta a canvis molt importants però que són, com totes les crisis, una oportunitat de fer les coses molt millor que abans.

Si t’ha agradat aquest article, també t’agradarà:
https://comunitat.11onze.cat/news/la-banca-comunitaria-per-ajudar-a-fer-sostenible-leconomia-a-catalunya/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa